Κίνδυνος κατάρρευσης και των αθλητικών media

Με «έμφραγμα» κινδυνεύουν τα αθλητικά media. Εκεί που προσδοκούσαν πως θα επιβίωναν από τη διαφήμιση του στοιχήματος, η κυβέρνηση κατάφερε να σταματήσει την πορεία αδειοδότησης των μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών στοιχηματισμού, αν και δηλώνει πως αναμένει έσοδα της τάξεως των 700 εκατ. ευρώ.

Μόλις 18 ημέρες πριν από την αλλαγή του χρόνου, κάλεσε τις εταιρείες να υπαχθούν σε ένα καθεστώς… προσωρινής αδειοδότησης του online στοιχήματος και σε ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς, πληρώνοντας τεράστια ποσά σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Όπως είναι λογικό, κανένας από τους κολοσσούς του χώρου δεν προσήλθε, με αποτέλεσμα να μη χορηγηθεί καμία άδεια λειτουργίας. Από την 1η Ιανουαρίου 2012 όμως η διαφήμιση εταιρείας στοιχήματος που δεν είναι αδειοδοτημένη από το ελληνικό κράτος είναι παράνομη, με υψηλό πρόστιμο και φυλάκιση για όποιον παραβεί τον νόμο. Τα αθλητικά Μέσα, που ζουν κατά κύριο λόγο από τη διαφήμιση, αναγκάστηκαν να σταματήσουν τις σχετικές διαφημίσεις.
Ο κίνδυνος όμως της κατάρρευσης παραμονεύει και αν δεν αλλάξει στάση η κυβέρνηση θεωρείται δεδομένο ότι πολλά από αυτά σύντομα θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο.


Σχολιάστε εδώ