Κάτω στον Πειραιά

Όπως και την ικανοποίηση που έδειξαν όταν πραγματοποιήθηκαν οι προσκυνηματικές εκδρομές στη Μονή Πεντέλης. Τόσο η εκδήλωση όσο και η εκδρομή ήταν δωρεάν και οι Πειραιώτες της τρίτης ηλικίας το καταχάρηκαν. Άλλωστε, η μόνη απόλαυση που έχουν πλέον είναι οι εκδηλώσεις και οι εκδρομές που τους προσφέρουν τα ΚΑΠΗ, μια και οι ίδιοι δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κάτι μόνοι τους. Αυτό ακριβώς το γνωρίζουν τόσο ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος όσο και η αρμόδια αντιδήμαρχος Μελίνα Φύκια και φροντίζουν να τους χαρίζουν απλόχερα τέτοιου είδους ευκαιρίες διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

// Εντυπωσιακός είναι ο απολογισμός των έργων που έκανε η νεοσύστατη Αντιπεριφέρεια Νήσων στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της. Έργα υποδομής και πνοής για τα νησιά, που τους δίνουν δυνατότητα ανάπτυξης αλλά και βελτιώνουν σημαντικά το επίπεδο ζωής των κατοίκων. Τα κυριότερα είναι:

– Η προγραμματική συμφωνία συνεργασίας με τον Δήμο Σπετσών για την κατασκευή του έργου αποχέτευσης και εγκαταστάσεων καθαρισμού λυμάτων στο νησί, το έργο αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων και εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Αίγινας και η προγραμματική συμφωνία συνεργασίας με τον Δήμο Ύδρας για την ένταξη έργου ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά την αποχέτευση και την εγκατάσταση καθαρισμού λυμάτων στην Ύδρα.

– Επίσης, δόθηκε μεγάλο βάρος στο μείζον ζήτημα ύδρευσης της Αίγινας, αφού ο περιφερειάρχης κάλεσε σύσκεψη στο γραφείο με τη συμμετοχή όλων των πλευρών για να εξεταστεί η επίλυσή του με την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης -με ώριμη πλέον την προμελέτη- να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης την πρώτη μέρα της θητείας του είχε δηλώσει πως τα νησιά θα αλλάξουν όψη. Με τη… φόρα που έχει πάρει, σίγουρα η δέσμευσή του θα υλοποιηθεί πολύ σύντομα…

// Όχι απλώς στα ερυθρόλευκα, αλλά στα… κατακόκκινα «ντύθηκε» το Κανάλι 1 – 90,4, ο δημοτικός ραδιοσταθμός της πόλης. Πέρα από τις εκπομπές της «Θύρας 7», που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα και… χάλασαν κόσμο, από αυτήν την εβδομάδα θα αρχίσει εκπομπή και ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός! Ήδη ο πρόεδρός του έχει έρθει σε επαφή με τον πρόεδρο της ΔΗΡΑΠ Κυριάκο Μανωλάκο κι όλα είναι έτοιμα για την υποδοχή του Ερασιτέχνη στο Κανάλι 1 – 90,4. Επισημαίνουμε ότι στην εκπομπή αυτή θα προβάλλονται δραστηριότητες από όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού, ακόμα και από εκείνα που αναφέρονται στον κλασικό αθλητισμό και τα οποία «δίνουν» στη χώρα μας πρωταθλητές, άσχετα αν βρίσκονται… πίσω απ’ τα φώτα της ράμπας…

// Στον… αέρα τινάχτηκε όλο το πρόγραμμα περίθαλψης αδέσποτων ζώων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, καθώς το υπουργείο Γεωργίας δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του και δεν πρόλαβε να βγάλει το ένταλμα για τη χρηματοδότησή του μέχρι το τέλος του 2011. Οι ιθύνοντες του ΠΕΣΥΔΑΠ και του Συνδέσμου Δήμων Ανατολικής Θεσσαλονίκης έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μη χαθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο επιχορήγηση του προγράμματος αυτού από το υπουργείο. Αν και επιστράτευσαν κάθε μέσο, άσκησαν πιέσεις, έκαναν τον κούριερ για μεταφορά εγγράφων από υπουργείο σε υπουργείο, παρακάλεσαν βουλευτές, υπαλλήλους και πολιτικά γραφεία προκειμένου να ξεπεραστεί η αδιαφορία και η γραφειοκρατία της κεντρικής διοίκησης, δεν κατάφεραν τελικά να εξασφαλίσουν τα χρήματα μέσα στο 2011, κάτι που συμβαίνει για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν το 2009 επί Μπατζελή). Τώρα ο κ. Ροντούλης, που έλεγε ότι ήταν… υπέρμαχος της διασφάλισης της περίθαλψης των αδέσποτων ζώων, και ο υπουργός Γεωργίας κ. Σκανδαλίδης τι έχουν να πουν;

// Νέο μέτωπο άνοιξε η ΕΥΔΑΠ. Σε κατάσταση συναγερμού είναι οι δήμοι της περιοχής Πειραιά μετά την αποκάλυψη ότι η ΕΥΔΑΠ αποθηκεύει την αποξηραμένη λάσπη πάνω στην Ψυττάλεια, αφού απέτυχε να κλείσει συμφωνία για τη διάθεσή της. Ήδη οι δύο δεξαμενές γέμισαν και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Σημειώνουμε ότι η ΕΥΔΑΠ πλήρωνε μέχρι τώρα μεγάλα ποσά για να εξάγει τους 41.000 τόνους λάσπη που παράγει κάθε χρόνο στη Γερμανία και την Κύπρο. Για το θέμα αυτό υπήρξε ήδη συνάντηση του δημάρχου Κερατσινίου Λ. Τζανή με τον Γ. Γουρδομιχάλη, πρόεδρο του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου. Αποφασίστηκε να ζητηθούν εξηγήσεις από την ΕΥΔΑΠ για τις προθέσεις της και εξετάστηκαν τρόποι αντίδρασης.

// Με τους «Ελεύθερους Πολίτες» θα κατέβει υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εκλογές στη Β’ Πειραιά ο γνωστός παράγοντας της περιοχής Μιχάλης Νικητάκης, που είχε σαρώσει στις περιφερειακές εκλογές με το «Άρμα Πολιτών» του οποίου ήταν σημαίνον στέλεχος. Ο Μ. Νικητάκης που στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε βοηθάει πολύ κόσμο, γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα αγαπητός, έχει ήδη ανοίξει γραφείο στο Περιβολάκι της Νίκαιας και ο κόσμος ήδη έχει αρχίσει να κάνει… παρέλαση!


Σχολιάστε εδώ