Η χώρα περιθωριοποιείται και ατιμάζεται Εξεγερθείτε!

Η διεθνής των τοκογλύφων λαμβάνει τις πρόνοιές της, εν όψει και των πιο ακραίων εξελίξεων μιας επίσημης ελληνικής χρεοκοπίας και της παράπλευρης παράλυσης της χώρας, και επιβάλλει τα νέα ομόλογα να υπαχθούν στο αγγλικό δίκαιο.

Αν η περίφοβη κυβερνώσα πολιτική τάξη καταθέσει το πυρηνικό όπλο του ελληνικού δικαίου, η χώρα αυτοαφοπλίζεται ολοκληρωτικά και παραδίδεται βορά στα θηρία του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου. Μιλάμε για πράξη εθνικής προδοσίας.

Πάντως «Όσοι το χάλκεον χέρι
βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγόν δουλείας ας έχωσι.
Θέλει αρετήν και τόλμην
η ελευθερία» (Κάλβος).

Το κλυδωνιζόμενο σύστημα επιμένει στη λιτότητα. Άνευ ορίων και όρων. Η πολιτική ελίτ δεν διδάσκεται τίποτε, ούτε από τους σοφούς, ούτε από την πραγματικότητα της ζωής. Η εμμονή της, λέει ο Krugman (για τις ΗΠΑ, αλλά ισχύει περισσότερο στα καθʼ ημάς), «για τα βραχυπρόθεσμα ελλείμματα, που δεν αποτελούν ουσιαστικά πρόβλημα, έκανε στην πορεία το πραγματικό πρόβλημα, την ύφεση της οικονομίας και τη μαζική ανεργία, χειρότερο». Τα μέτρα φτωχαίνουν τον κοσμάκη και μηδενίζουν τη ζήτηση. Χωρίς ζήτηση οι επιχειρήσεις δεν επενδύουν και άρα δεν προσλαμβάνουν. Το κράτος, που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα υποκαθιστούσε επενδυτικά τους ιδιώτες, εξαναγκάζεται από το διαπλεκόμενο σύστημα εξουσίας να απέχει. Αυτοί που το εκπροσωπούν δογματίζουν εγκληματικά ότι, δήθεν, η απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και η μείωση των δημόσιων δαπανών θα δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης.

Η Ελλάδα έχει υποστεί «το ισοδύναμο ενός πολέμου ή μιας φυσικής καταστροφής», λέει ο Hugo Dixon του Reuters. Η θεραπευτική του, όμως, περιέχει κουτοπονηριές, όπως: «Πρέπει οι Έλληνες να σταματήσουν να βλέπουν τους ξένους ως εισβολείς και να τους αντιμετωπίσουν ως σωτήρες»! Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί του!

Οι εισβολείς και τα επιχώρια εντεταλμένα παπαγαλάκια μάς προετοιμάζουν για το τέλειο έγκλημά τους: τη φτώχεια ως εθνική στρατηγική.

Πρωτοχρονιάτικα, μας βγήκε ο διοικητής της ΤτΕ: «Δραχμή σημαίνει επιστροφή στο ʼ50, υποτίμηση έως 70%, ελλείψεις σε πρώτες ύλες και αγροτικά προϊόντα, ενώ σχολεία και νοσοκομεία θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες. Στρατός και Αστυνομία δεν θα μπορούν να κινούν τα οχήματά τους. Αυτοί κυρίως που θα χάσουν είναι οι πολλοί και αδύνατοι».

Μα αυτά όλα, κύριε, έχουν ήδη συμβεί. Στο ʼ50 μάς φέρατε, μήπως μας σπρώχνετε στον Δεκέμβρη του ʼ44;

Έτερος καππαδόκης, ο διοικητής της Εθνικής, λέει: «Για να μείνουμε στο ευρώ, πρέπει να μειώσουμε το βιοτικό μας επίπεδο».

Μα στο ευρώ μάς έβαλε ο δυσώνυμος «Εκσυγχρονισμός», υποτίθεται για να ευημερήσουμε. Ψέμα με ουρά.

Τελικά μας λένε, για να μείνουμε στο ευρώ που μας εξαθλίωσε, να εξαθλιωθούμε στη νιοστή. Στρατηγική της παράνοιας.

Χθες ξεπούλησαν στην απίστευτη τιμή «σκότωμα» 31 εκατ. ευρώ 4 airbuses της τέως Ολυμπιακής, αγορασμένα προς 140 εκατ.x4 = 560 εκατ. ευρώ, αποτιμηθέντα το 2009 προς 180 εκατ. ευρώ και το 2010 προς 100 εκατ. Υπογράφουν μισή ντουζίνα υπουργοί. Ζωή να έχουν και ες άλλα με υγεία…

Συναίνεση για την πρόοδο του τόπου μηδενική. Για την καταστροφή του, όλοι μαζί, ενωμένοι, δυνατοί!

Η Ελλάδα εξανδραποδίζεται και καθηλώνεται στο περιθώριο της Ιστορίας.

Εξεγερθείτε! Αντισταθείτε!

www.papathemelis.gr


Σχολιάστε εδώ