Διευκρινίσεις του αντιπεριφερειάρχη Λ. Αθανασιάδη για την οδό Ποταμού

Στην απάντησή του ο κ. Αθανασιάδης μεταξύ άλλων τονίζει:

«Η οδός Ποταμού, του Δήμου Κορυδαλλού, είναι δημοτική οδός και την αποκλειστική ευθύνη για την άρση της επικινδυνότητάς της έχει ο δήμος. Εφ’ όσον, μάλιστα, διαπιστωμένα ο δημοτικός αυτός δρόμος παρουσιάζει προβλήματα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, ο δήμος θα έπρεπε να έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να έχει απευθυνθεί στο αρμόδιο υπουργείο.

Επιπροσθέτως, η μελέτη που εγκρίθηκε, με τη με αριθμό 204/2010 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού, με αρ. πρωτοκόλλου 3/25-1-2011 και η οποία ήταν ελλιπής, καθώς δεν περιείχε ούτε περιβαλλοντική, αλλά ούτε και κυκλοφοριακή μελέτη, λανθασμένα αναγράφεται ότι κατατέθηκε στον αντιπεριφερειάρχη ΕΣΠΑ και καινοτομίας Λεωνίδα Αθανασιάδη, καθώς όπως φαίνεται και από τον αριθμό πρωτοκόλλου 2577/1127, με ημερομηνία 26-1-2011, κατατέθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με τον νόμο η Περιφέρεια Αττικής ανέλαβε αρμοδιότητα για το ΕΣΠΑ από την 1/7/2011, συνεπώς δεν είναι δυνατόν να ευθύνεται για ένα θέμα για το οποίο δεν είχε καμία αρμοδιότητα τον μήνα Απρίλιο. Ακόμη, διευκρινίζεται ότι η οριστική και κατά δήλωση του δήμου ολοκληρωμένη μελέτη της οδού Ποταμού κατατέθηκε στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά στις 14-12-2011. Παρ’ όλα αυτά, και προκειμένου να διευκολύνει την όλη διαδικασία, η Περιφέρεια Αττικής έστειλε τον φάκελο προς ταχεία εξέταση στη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού».

Σ.σ.: Κατ’ αρχήν ευχαριστούμε τον κ. αντιπεριφερειάρχη για την ευαισθησία που είχε να τοποθετηθεί σε ένα τόσο σημαντικό θέμα που θέσαμε. Δεν αμφισβητούμε τα όσα λέει, απλώς υπογραμμίζουμε ότι όσα γράψαμε δεν είναι προσωπικές μας απόψεις, αλλά όσα ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Κορυδαλλού. Όσον αφορά τον ίδιο τον κ. Αθανασιάδη, θα θυμάται ότι δύο φορές στο παρελθόν από αυτήν εδώ τη στήλη εκφράσαμε τις καλύτερες εντυπώσεις για το έργο του και είχαμε σημειώσει ότι η προσπάθεια που κάνει για να γίνουν έργα στην Αττική μέσω του ΕΣΠΑ είναι πραγματικά πολύ σημαντική.


Σχολιάστε εδώ