ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

ΕΥΤΥΧΩΣ που υπάρχει η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου πολιτικοί, κυβερνητικοί, οικονομικοί και λοιποί παράγοντες σπεύδουν να ευχηθούν στον εκάστοτε Πρόεδρο για το νέο έτος. Διότι έτσι πληροφορούμαστε την ύπαρξη ορισμένων επιφανών προσώπων που είχαμε σχεδόν λησμονήσει, παρά την… ανυπολόγιστη συνεισφορά τους στην ευημερία της χώρας. Κατά τη φετινή, λοιπόν, εκδήλωση παρακολουθήσαμε να περνούν μπροστά από τον Κ. Παπούλια σημαίνουσες προσωπικότητες, μεταξύ αυτών ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρ. Σαρτζετάκης, ο πρώην πρωθυπουργός Ι. Γρίβας και ο πρώην υπουργός Γ. Βαρβιτσιώτης. Τον τελευταίο, μάλιστα, τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ τον ανέφεραν ως «ιστορικό στέλεχος της ΝΔ». Με την έννοια της… ηλικίας, πιθανολογώ, κι όχι της προσφοράς του στην παράταξη.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ παραφωνία στο κλίμα συμβατικής ευφορίας που επικράτησε στην εκδήλωση, ο Γ. Καρατζαφέρης. Όση ώρα παρέμεινε στο Προεδρικό, είχε ύφος «σκοτεινό» και «προβληματισμένο», του στυλ… «μαύρʼ είνʼ η νύχτα στα βουνά, στους κάμπους πέφτει χιόνι»! Εικάζω ότι με τον τρόπο του ήθελε ενδεχομένως να δείξει ότι συναισθάνεται την κρισιμότητα των στιγμών που διέρχεται η χώρα και σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να υιοθετήσω τις διάφορες κακόβουλες διαδόσεις. Ότι, δηλαδή, ήταν βαρύθυμος επειδή το προηγούμενο βράδυ –λόγω ρεβεγιόν– είχε ξενυχτήσει. Σημείο αναφοράς (και αντικείμενο συζήτησης…) στην εκδήλωση το… βαθύ μαύρο χρώμα στο μαλλί του Β. Πολύδωρα. Έτσι είναι, νέος χρόνος, καινούργια χρώματα…

ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ συναισθήματα προκαλούν στο εσωτερικό της ΝΔ, ειδικώς δε μεταξύ των (πιθανών) υποψηφίων στην Α΄ Αθηνών, τα αποτελέσματα δημοσκόπησης, σύμφωνα με την οποία τη δεύτερη θέση στην προτίμηση των ψηφοφόρων καταλαμβάνει ο Ν. Μηταράκης. Ορισμένοι καχύποπτοι, για να μην πω μικρόψυχοι, μιλούν για «μαγειρεμένη έρευνα» και εξάρουν το ταλέντο του… σεφ. Οι πιο ψύχραιμοι αντιμετωπίζουν την υπόθεση με χιούμορ, διότι, όπως σημειώνουν, το θέμα στερείται σοβαρότητας.

ΣΤΕΛΕΧΗ της ΝΔ που έχουν πάρει το «πράσινο φως» από τη Λ. Συγγρού ότι θα είναι υποψήφιοι στις εθνικές εκλογές ξεκίνησαν δημοσκοπήσεις στις εκλογικές τους περιφέρειες. Να μετρήσουν τις δυνάμεις τους, να δουν τι πιθανότητες επιτυχίας έχουν… Τα αποτελέσματα δεν είναι για όλους ευχάριστα. Επισημαίνω την περίπτωση στελέχους που φιλοδοξεί να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στην εκλογική περιφέρεια της Λακωνίας, όπου τα αποτελέσματα δημοσκόπησης δεν είναι απλώς αποθαρρυντικά, αλλά… του λένε να μη δοκιμάσει καν να κατέβει υποψήφιος. Δεν γνωρίζω τι θα πράξει τελικά. Άλλωστε, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει μέχρι ποίου σημείου μπορεί να φτάσει η… αυτοθυσία ενός ανθρώπου.

ΜΠΟΡΕΙ η Άννα Διαμαντοπούλου να εμφανίζεται ως θιασώτης του εκσυγχρονισμού, ωστόσο εξακολουθεί να πολιτεύεται με πρακτικές της δεκαετίας του ʼ80. Την περασμένη Τετάρτη κάλεσε στο γραφείο της στο υπουργείο τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης προκειμένου να τον συγχαρεί για τις διακρίσεις που είχε την προηγούμενη σεζόν το πανεπιστήμιο, να περιληφθεί στα καλύτερα (200) παγκοσμίως. Εξέδωσε μάλιστα κι επίσημη ανακοίνωση, ελπίζοντας να… μοιραστεί λίγη από τη δόξα. Στο μεταξύ εξακολουθούν να υπάρχουν σχολεία που δεν έχουν ακόμη παραλάβει τα νέα βιβλία. Ναι, αυτά που θα είχαν παραδοθεί το… αργότερο στο τέλος Οκτωβρίου.


Σχολιάστε εδώ