Διά χειρός…

…του ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Δεσποτόπουλου, από το άρθρο του με προτάσεις του για το 2012;

Να μιμηθούν οι πλούσιοι τους εθνικούς ευεργέτες
«Η Βουλή των Ελλήνων, άσχετα με τη συμπαράσταση των ξένων πολιτικών ή τεχνοκρατών, νʼ απευθύνει δραματική έκκληση προς τους όπου την οικουμένην πλούσιους Έλληνες να μιμηθούν κάπως τους ένδοξους στο παρελθόν εθνικούς ευεργέτες, μετέχοντες πρόθυμα σε άτοκο δάνειο εθνικής σωτηρίας, με ηθική αμοιβή την αναγραφή του ονόματος και του ποσού της εισφοράς των σε ειδική στήλη της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως και των καθημερινής κυκλοφορίας εφημερίδων».

****

…του Χρήστου Ράπτη, πολιτικού συντάκτη του «Πρώτου Θέματος».

Σημαδιακό…
«Ο Γιώργος Παπανδρέου αρνείται πεισματικά να προφέρει τη λέξη “παραιτούμαι”. Αν ανατρέξει κανείς σε όλους τους δημόσιους λόγους του, δεν θα βρει ποτέ τη λέξη “παραίτηση”.
Θυμηθείτε πώς έφυγε πριν από μερικούς μήνες από την πρωθυπουργία. Η αποχώρηση ήταν πάντα υπαινικτική, ίσως προέκυπτε από τα συμφραζόμενα, αλλά τη λέξη “παραιτούμαι” δεν την πρόφερε ποτέ.
Ο απολογισμός της εποχής Παπανδρέου είναι απογοητευτικός: το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα διαλυμένο, διεφθαρμένο, αναποτελεσματικό και σε πλήρη αναντιστοιχία με την κοινωνία. Από το 2004 που ανέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν υπήρξε καμία ουσιαστική δημοκρατική μεταρρύθμιση, καμία αλλαγή στην εσωκομματική λειτουργία του ΠΑΣΟΚ που να επιβεβαιώνει όλες εκείνες τις διακηρύξεις που έκανε περί νέας εποχής και αλλαγών στη λειτουργία του κόμματος».


Σχολιάστε εδώ