Δημοτικές Παρωδίες

Ήδη η επικεφαλής του συνδυασμού Ανοιχτή Πόλη (ΣΥΡΙΖΑ) Ελένη Πόρταλιου έχει προσφύγει στον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, ζητώντας να ελεγχθεί η συμπεριφορά του κ. Μπέη. Κάτι ανάλογο προτίθεται να κάνει και ο τέως δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης που έχει εξοργιστεί από την πρωτοφανή ενέργεια του κ. Μπέη να ξηλώσει τα καλώδια τηλεοπτικής μετάδοσης των συνεδριάσεων του ΔΣ που έχει εγκαταστήσει ο συνδυασμός Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας.

*** Με ιδιαίτερα θετικά αισθήματα ανταποκρίθηκαν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Βοτανικού – Ελαιώνα στην είδηση της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της δημιουργίας τεμένους στον χώρο του Ναυτικού, από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ κι άλλους παράγοντες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αποκάλυψαν οι «Παρωδίες», η τελευταία απόφαση του Γιάννη Ραγκούση ως υπουργού Υποδομών αφορούσε την ανέγερση τζαμιού στον συγκεκριμένο χώρο.

*** Η εμφάνιση της ελονοσίας στις φτωχογειτονιές της Αθήνας, όπου απειλεί μάλιστα να λάβει διαστάσεις επιδημίας, όπως έγκαιρα είχε αποκαλύψει η στήλη, επιβεβαίωσε τους φόβους του τέως δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο (28-2-2011) είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, τονίζοντάς του ιδιαίτερα το ενδεχόμενο μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών από τους λαθρομετανάστες και στον γηγενή πληθυσμό. Ο κ. Κακλαμάνης πριν από τρεις μήνες είχε ζητήσει από τον κ. Καμίνη να γίνει εκτενής συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τον κίνδυνο που ελλοχεύει για το κοινωνικό σύνολο από τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα χολέρας, φυματίωσης, AIDS και ελονοσίας. Όμως ο δήμαρχος Αθηναίων επέλεξε τη σιωπή για μία ακόμη φορά, παρά το γεγονός ότι η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Τζένη Κρεμαστινού είχε προβεί σε καταγγελίες-σοκ για επανεμφάνιση επικίνδυνων μολυσματικών ασθενειών.

*** Να περικόψουν εντελώς τις δαπάνες για εορταστικές εκδηλώσεις και δράσεις προβολής τους ζητεί από τους 13 περιφερειάρχες και τους 325 δημάρχους της χώρας ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης.

*** Πλήρης εγκατάλειψη κάθε αναπτυξιακού έργου εμφανίζεται στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για το 2012. Και μόνο το ύψος του, που φτάνει μόλις τα 21.379.000 ευρώ, επιβεβαιώνει την πεποίθηση ότι η πόλη έχει αφεθεί στο έλεος της εγκατάλειψης και του μαρασμού.

*** Κοινωνικό παντοπωλείο άρχισε να λειτουργεί και στον δήμο Μοσχάτου – Ταύρου. Κάθε τρίμηνο 200 οικογένειες των περιοχών αυτών με αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία θα ψωνίζουν είδη συνολικής αξίας 600 ευρώ (200 το μήνα) για να έχουν τα βασικά εφόδια για την επιβίωσή τους. Παράλληλα δημιουργείται νέος παιδικός σταθμός στον Ταύρο σε ακίνητο που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Χρ. Σμύρνης και Κλαζομενών, ενώ θα δημιουργηθεί άλλος ένας στο Μοσχάτο. Σε εξέλιξη βρίσκεται και το πρόγραμμα ανάπλασης του Βόρειου Μοσχάτου. Ο δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου, παρά τις αντιξοότητες και την οικονομική δυσπραγία, καταφέρνει και κάνει έργο και μάλιστα αξιόλογο σε πολλούς τομείς. Χωρίς βέβαια να επιβαρύνει τους κατοίκους του δήμου του, μια και προχώρησε στη μείωση κατά 24% των δημοτικών τελών!


Σχολιάστε εδώ