άλλες τυπολογίες

• Τον δρόμο για την κατάργηση των δημοτικών ΜΜΕ ως αυτόνομων εταιρειών ανοίγει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου της 31ης Δεκεμβρίου 2011, με την οποία εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι από το ενιαίο μισθολόγιο. Συγκεκριμένα, στην παράγραφο 8 του άρθρου 1 προβλέπεται: «Αν μεταφέρονται αρμοδιότητες σε υπουργείο ή ν.π.δ.δ., με την απόφαση της προηγουμένης παραγράφου, για την έκδοση της οποίας συμπράττει εν προκειμένω και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθορίζονται ή συνιστώνται οι οργανικές μονάδες επιπέδου Διεύθυνσης ή Τμήματος, οι οποίες ασκούν τις αρμοδιότητες αυτές».

****

• Παρεμβάσεις σε ΕΡΤ και ΑΠΕ προανήγγειλε ο Παντελής Καψής μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Η ΕΡΤ βρίσκεται σε μια περίοδο έντασης», είπε και ζήτησε χρόνο για να δει τα προβλήματα.
• Εξόφληση του δανείου της Εμπορικής από την ΕΡΤ. Η κρατική ραδιοτηλεόραση θα προχωρήσει στην αποπληρωμή του δανείου των 30 εκατ. ευρώ που είχε λάβει το καλοκαίρι του 2010, καταβάλλοντας σύντομα 15 εκατ. ευρώ και τους επιπλέον τόκους.

****

• Παρελθόν για το Extra3 ο Γιάννης Παπαγιάννης από την περασμένη Τετάρτη.
• Κατά 75.000 ευρώ αυξάνεται το μετοχικό κεφάλαιο του G TV με την απόκτηση 2.500 μετοχών από τον Νικόλαο Νεοφυτίδη. Η πράξη εγκρίθηκε από το ΕΣΡ.
• Κλήση σε απολογία από το ΕΣΡ για το πρόγραμμα που μεταδίδει ο ΟΤΕ από το Conn-x TV για την Τρίτη 10 Ιανουαρίου.

****

• Αλλαγή σκυτάλης στη διαχείριση της «Ισοτιμίας». Από την επόμενη εβδομάδα, κατά πληροφορίες, στην εβδομαδιαία εφημερίδα θα εμφανιστεί η νέα δημοσιογραφική ομάδα (Γ. Τσιρογιάννης, Αντ. Πίκουλας), που αναλαμβάνει την οικονομική και τη δημοσιογραφική διαχείριση του φύλλου. Ρόλο στην «Ισοτιμία» θα έχει και ο Μενέλαος Τασιόπουλος.
• Ανανέωσε τη συνεργασία της με τον ΟΑΣΑ η ΕΣΗΕΑ. Έτσι, τα μέλη της μπορούν να λάβουν με έκπτωση 25% τις ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών (ΚΑΔ) για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, προς 338 ευρώ για όλα τα μέσα και προς 150 ευρώ για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ. Επίσης, οι συνταξιούχοι δημοσιογράφοι έχουν έκπτωση 50% στις κάρτες, χωρίς τη διαμεσολάβηση της ΕΣΗΕΑ.

****


Σχολιάστε εδώ