άλλα παραπολιτικά

ΜΕ την απάντηση του Ν. Παπανδρέου, τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς σε ιστοσελίδα, πέραν των άλλων, λύθηκε κι ένα… μεγάλο μυστήριο. Ποιος έγραφε τις περίφημες ομιλίες του Γ. Παπανδρέου στο διάστημα που ήταν πρωθυπουργός. Όπου τα… ρήματα είχαν πάρει διαζύγιο από τα υποκείμενα και οι αντωνυμίες είχαν μετεξελιχθεί σε τοπικά επιρρήματα! Αν κρίνω από το περιεχόμενο της απάντησης, ο Ν. Παπανδρέου είχε… αποφασιστική συμβολή στις μνημειώδεις αυτές ομιλίες. Για τους πλέον δύσπιστους παραθέτω ορισμένα μόνο χαρακτηριστικά αποσπάσματα: «Παραιτήθηκε (σ.σ. ο Γ. Παπανδρέου). Και το είχε προτείνει (να παραιτηθεί) και τον Ιούνιο, αλλά για λόγους κακιάς διαχείρισης από πλευρά Σαμαρά χάλασε… Ουδεμία σχέση είχε με οικογενειακές παρεμβάσεις. Αυτά είναι του χαλιμά» (σ.σ. μέχρι στιγμής δεν προκύπτει από πουθενά ότι η Χαλιμά ταξίδεψε στην Καζαμπλάνκα, άλλαξε φύλο…). Σε άλλο σημείο ο Ν. Παπανδρέου… εξυμνεί τον δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας του Υπουργικού Συμβουλίου: «Μεγαλύτερη δυνατότητα ανεξάρτητης δράσης υπουργών δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία μας… Αν οι περισσότεροι περίμεναν να κινηθούν με άνωθεν εντολές δείχνει ένα είδος ραγιαδισμού που φαίνεται το θέλουμε».

***
Οι… πειρατές είναι εδώ! Μετακόμισαν από Γερμανία. Δεν έχουν βέβαια καμία σχέση με το γερμανικό πολιτικό κατεστημένο. Φτιάχνουν κόμμα οι έλληνες «Πειρατές»!
Θυμίζω ότι οι «Πειρατές» ξεφύτρωσαν στις πρόσφατες εκλογές σε κρατίδιο της Γερμανίας και έκαναν την έκπληξη στις κάλπες. Αυτές τις μέρες οι έλληνες «Πειρατές» καταθέτουν καταστατικό κ.λπ. στον Άρειο Πάγο για την ίδρυση κόμματος, που δεν αποκλείεται να κάνει και εδώ την έκπληξη στις εκλογές τον Απρίλη ή όποτε γίνουν. Πίσω από τους «Πειρατές» βρίσκονται πάρα πολλοί κομπιουτεράδες… Όπως στην Αίγυπτο, στη Λιβύη και στην Τυνησία, όπου απʼ αυτούς ξεκίνησαν οι εξεγέρσεις…

***
Οι εκλογές… ξεκίνησαν για τα στελέχη της ΝΔ που θα είναι υποψήφιοι… Κι άρχισαν τις ομιλίες και τις συγκεντρώσεις. Έτσι, τη Δευτέρα, στις 7 το βράδυ, θα μιλήσει ο πρώην βουλευτής Χανίων της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης σε κεντρική αίθουσα των Χανίων (Βενιζέλειο Ωδείο), με θέμα τις πολιτικές προϋποθέσεις της εξόδου από την κρίση. Θα παραστούν και θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Κ. Τζαβάρας και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Τα στελέχη της ΝΔ θα επισκεφθούν τη Δευτέρα το πρωί το Ίδρυμα «Ελ. Βενιζέλος» και την οικία του Εθνάρχη που λειτουργεί ως μουσείο, τονίζοντας και με αυτόν τον τρόπο τη σημασία της πολιτικής κληρονομιάς του Ελ. Βενιζέλου για την κοινωνικά φιλελεύθερη ΝΔ.


Σχολιάστε εδώ