Κάτω στον Πειραιά

Τη γιορτή, που έγινε με πρωτοβουλία του δημάρχου Πειραιά, διοργάνωσαν για πρώτη φορά από κοινού οι πρόεδροι και των έξι σωματείων εργαζομένων στον δήμο. Οι μικροί Πειραιώτες είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να χαρούν . Στο τέλος της γιορτής ο Δήμος Πειραιά πρόσφερε δωροεπιταγή στα παιδιά όλων των εργαζομένων του δήμου, αξίας 80 ευρώ, χορηγία του ΟΛΠ.

// Με την καθιερωμένη δοξολογία αύριο στις 11 το πρωί ο Πειραιάς θα υποδεχθεί επίσημα το νέο έτος. Στη συνέχεια ο δήμαρχος θα κόψει την πίτα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

// Λιτή και περιορισμένη θα είναι η δεξίωση που θα παραθέσει ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος στους επισήμους που θα παραβρεθούν στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων. Η δεξίωση θα γίνει στο κτίριο του Παλαιού Ταχυδρομείου.

// Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, βετεράνοι, εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων και συλλόγων, εκπρόσωποι αθλητικών φορέων τίμησαν την ιδιαίτερα σημαντική ημερίδα που διοργάνωσε ο Όμιλος για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων, στο πλαίσιο του Forum Money Show στο ξενοδοχείο «Hilton». Την έναρξη της σημαντικής αυτής ημερίδας έκανε ο Γιάννης Μαρωνίτης, πρόεδρος του ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων, τονίζοντας: «Ο Όμιλος είναι δίπλα στις δράσεις σωματείων και ομοσπονδιών ποδοσφαίρου στον κοινό αγώνα για αλληλεγγύη και στήριξη των άπορων οικογενειών, σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα, γιατί ο αθλητισμός είναι μια ιδιαίτερα σημαντική μορφή πολιτισμού». Τον συντονισμό της ημερίδας είχε ο διευθυντής Αθλητισμού του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και γενικός γραμματέας των Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού κ. Αντώνης Γλύκας.

// Τους εισαχθέντες στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας θα βραβεύσουν σε ειδική εκδήλωση ο Δήμος Κορυδαλλού και η Ένωση Συλλόγων Γονέων την Τρίτη 3 Ιανουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο «Σινέ Παράδεισος». Συνολικά θα βραβευτούν 360 μαθητές των πέντε γενικών λυκείων, του ΕΠΑΛ, καθώς και του εσπερινού λυκείου της πόλης που πέρασαν με επιτυχία τις Πανελλήνιες εξετάσεις του περασμένου Ιουνίου.

// Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ναού του Αγίου Νικολάου καλεί τους Πειραιώτες να εορτάσουν την είσοδο του νέους έτους με έναν ξεχωριστό τρόπο. Συγκεκριμένα, την παραμονή στις 11 το βράδυ θα αρχίσει ο όρθρος, στις 12 θα γίνει δοξολογία και κοπή πίτας και στη συνέχεια πανηγυρική Θεία Λειτουργία που θα ολοκληρωθεί στη 1 τα ξημερώματα. Όσοι λοιπόν επιθυμούν μια διαφορετική υποδοχή στον νέο χρόνο, χωρίς τηλεόραση, ξέφρενα πανηγύρια και φιέστες χωρίς νόημα στους δρόμους και ξενόφερτα ρεβεγιόν, ο ναός του Αγίου Νικολάου Πειραιώς θα είναι ανοικτός από τις 22.30 έως τη 1.00. Όσοι πιστοί, προσέλθετε… Τον συντονισμό της θρησκευτικής αυτής ευκαιρίας για μια αλλιώτικη υποδοχή του 2012 θα έχει ο δραστήριος ιερωμένος του ναού π. Πρόδρομος.

// «Σφιχταγκαλιασμένος» με τον δημοτικό ραδιοσταθμό του Πειραιά Κανάλι 1 – 90,4 θα είναι τον νέο χρόνο ο κόσμος του Ολυμπιακού, καθώς ετοιμάζονται τρεις νέες εκπομπές, οι δύο εκ των οποίων θα γίνονται από μέλη της «Θύρας 7» και η άλλη από στελέχη του Ερασιτέχνη.

Έτσι το Κανάλι 1 θα αποτελεί τη γνήσια «φωνή» των κόκκινων οπαδών, οι οποίοι θα έχουν τις δικές τους εκπομπές στα ερτζιανά, από τις οποίες θα μαθαίνουν τα νέα της ομάδας, θα ανταλλάσσουν απόψεις και θα λένε τη γνώμη τους για οτιδήποτε απασχολεί τον «Θρύλο». Είναι κι αυτή μια ακόμη πρωτοβουλία του προέδρου της ΔΗΡΑΠ Κυριάκου Μανωλάκου, ο οποίος εδώ και έξι μήνες έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια αναβάθμισης και ανάπτυξης του σταθμού, που, όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν, έχει πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

// Έξαλλοι είναι οι παράγοντες του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά μετά την ενέργεια του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου να αποκλείσει από τη διοικητική επιτροπή όλους τους «πράσινους» εκλεγέντες συμβούλους, προκειμένου να προωθήσει στελέχη της Ντόρας και του ΣΥΝ στο πλαίσιο των «συμμαχιών» που έκανε για να καταφέρει να διατηρήσει τον θώκο του.

Συγκεκριμένα, στη θέση του α΄ αντιπροέδρου τοποθετήθηκε η κ. Βερυκοκάκη που εξελέγη με τον συνδυασμό της Ντόρας, β’ αντιπρόεδρος ο κ. Μακρυγιάννης, γνωστός Νεοδημοκράτης από τα Μέγαρα, που μπήκε στον συνδυασμό του προέδρου λόγω συγγενικών δεσμών, οικονομικός επόπτης ο κ. Μαρκουλιδάκης που ανήκει στον ΣΥΝ, από τα Μέγαρα κι αυτός, και γενικός γραμματέας ο κ. Μουζάκης, επικεφαλής του συνδυασμού που υποστηρίχθηκε από την Ντόρα! Δηλαδή στη νέα διοίκηση μετέχουν δύο στελέχη της Ντόρας, ένα του ΣΥΝ κι ένας Νεοδημοκράτης! Από το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κανένας! Χώρια που από τα πέντε μέλη τα δύο προέρχονται από τα Μέγαρα και τα τρία από τον Πειραιά. Από τις υπόλοιπες περιοχές δεν… βρέθηκε κανένας για να μετάσχει!

Έτσι γίνεται όμως όταν ο πρόεδρος είναι αναγκασμένος να κάνει ανίερες συμμαχίες και συμβιβασμούς για να κρατηθεί στη θέση του. Όλα για την καρέκλα…

// Απόλυτα επιτυχημένη κρίνεται η πρώτη χρονιά της θητείας τού Στ. Τζουλάκη στη Ν. Σμύρνη. Παρότι δεν έχει ισχυρή αντιπολίτευση, η νέα δημοτική αρχή έχει καταφέρει να προωθήσει θέματα κοινωνικής πρόνοιας και παροχής υπηρεσιών, με ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο στους δημότες. Από τη δημοτική ομάδα του δημάρχου αξιοσημείωτη δραστηριότητα αναπτύσσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Καρούμπας, που είναι και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ο Κώστας Πούλιος, γραμματέας της Περιφερειακής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, και η Νόρα Γαλανάκη.

// Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρη Γουρδομιχάλη είχε ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής στο δημαρχείο Κερατσινίου, όπου συζητήθηκαν μια σειρά από πολύ σημαντικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν στόχο και προοπτική να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών της ευρύτερης περιοχής του δυτικού Πειραιά. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι εξαιρετικές σχέσεις ανάμεσα στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας και τον ΠΕΣΥΔΑΠ και αποφασίστηκε να αναληφθούν από κοινού και σε συνεργασία με τους υπόλοιπους δήμους του ευρύτερου Πειραιά, μια σειρά από δράσεις, που θα βάλουν σε πορεία υλοποίησης τις συγκεκριμένες προτάσεις. Τα θέματα που αποφασίστηκε να προωθηθούν αμέσως είναι: 1) Η υπογειοποίηση της λεωφόρου Γρηγόρη Λαμπράκη. 2) Ο ανισόπεδος κόμβος που ενώνει τη λεωφόρο Σχιστού με την Αθηνών-Κορίνθου και την Αττική Οδό. 3) Η αναδάσωση του όρους Αιγάλεω, που για να γίνει πρέπει να ολοκληρωθεί το έργο της εκμετάλλευσης των νερών της Ψυττάλειας που έχει «κολλήσει» στην περιφέρεια. 4) Ο καθαρισμός της λεωφόρου Σχιστού. 5) Η λήψη μέτρων ώστε οι σιδηροδρομικές γραμμές που θα δημιουργηθούν για να εξυπηρετούνται τα εμπορικά τρένα από και προς το Ικόνιο, να χρησιμοποιηθούν και ως επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου, εξυπηρετώντας χιλιάδες πολίτες του δυτικού Πειραιά.

// Σε λίγες ώρες το 2011, ένας χρόνος που είναι από αυτούς που λέμε να πάνε και να μην έρθουν, θα είναι παρελθόν. Ό,τι έγινε, έγινε, ό,τι είχαμε να πάθουμε το πάθαμε, ό,τι είναι να θυμόμαστε θα το θυμόμαστε. Στο κατώφλι της ιστορίας βρίσκεται μια νέα χρονιά. Μια νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα, μια καινούργια ελπίδα.

Αυτές τις ώρες είναι ευκαιρία να κάνουμε όλοι τον απολογισμό μας, να δούμε τα υπέρ και τα κατά του 2011, να ψάξουμε να βρούμε μέσα μας εκείνα τα στοιχεία που θα μας δώσουν τα φόντα να πάμε καλύτερα τη νέα χρονιά.

Να κάνουμε, τέλος πάντων, ό,τι περνάει από το χέρι μας για να είναι το 2012 καλύτερο από τον χρόνο που φεύγει. Για να μπορούμε να πούμε πως εμείς αυτό που έπρεπε να κάνουμε, ως Έλληνες, ως Πειραιώτες, ως άνθρωποι, το κάναμε. Από κει και πέρα να αναλάβουν και οι άλλοι τις ευθύνες τους γιατί αυτός ο τόπος δεν πρέπει να γονατίσει. Καλή χρονιά.


Σχολιάστε εδώ