Φτιάξε κι εσύ μια ΜΚΟ και «φάε» εκατομμύρια!

Κάθε καρυδιάς καρύδι, όπως διαπιστώθηκε, έστησε το μαγαζάκι του και το κορόιδο, το κράτος (ο ελληνικός λαός φυσικά) πλήρωσε. Και από τα λεφτά που έπαιρνε η ΜΚΟ του, ο κάτοχός της πλήρωνε μισθό στον εαυτό του, το νοίκι και 2-3 που είχε ως υπαλλήλους που έκαναν το κέφι τους και τα ταξιδιάκια τους σε… αποστολές, συνέδρια και σεμινάρια… Και την περνούσαν και την περνάνε… μπέικα.

Αυτοπροβάλλονταν μάλιστα γνωστοί καθηγητάδες, και αναλυτές της εξωτερικής μας πολιτικής, και υπερασπιστές της ανάπτυξης φιλίας και συνεργασίας των λαών, με ξένα κόλλυβα…

Και είναι πολύ εύστοχη η επισήμανση του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Θανάση Τσούρα, ότι από τη στιγμή που λέγονται «Μη Κυβερνητικής Οργανώσεις», τι δουλειά έχουν να χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση; Διότι τελικά αποδεικνύεται, απ’ αυτά που αποκαλύπτονται, ότι πρόκειται για… επαγγελματικές ΜΚΟ, προσωπικά «μαγαζιά» χωρίς κανέναν έλεγχο, που δεν βάζουν από την τσέπη τους χρήμα τα για τη λειτουργία τους, ούτε δίνουν λογαριασμό για το που πάνε αυτά που παίρνουν από τα υπουργεία και βέβαια δεν έ χουν την αγωνία κάθε πρωί για… πελάτες. Ξοδεύουν χρήμα που δεν τους ανήκει…

Κάνοντας μια… βόλτα στον κατάλογο των χρηματοδοτούμενων 431 ΜΚΟ από το υπουργείο Εξωτερικών, ανακαλύπτεις πολλά εξοργιστικά…

Το γνωστό και μη εξαιρετέο… εκσυγχρονιστικό ΕΛΙΑΜΕΠ, (θυμάστε πως στήριζε με όλες του τις δυνάμεις το φιλοτουρκικό Σχέδιο Ανάν),έχει πάρει 544.437 ευρώ!

Ξαναβρίσκεις πάλι εκείνη την παλιά ιστορία, που κάποιος δημοσιογράφος της εφημερίδας του ΠΑΣΟΚ «Εξόρμηση» που έκανε… αποναρκοθετήσεις (!) (του ΝΑΤΟ και των Ενόπλων Δυνάμεων κάθε χώρας, δουλειά δεν είναι αυτή;) στο Λίβανο και στο Κόσσοβο, να έχει πάρει 8.965.590 ευρώ!

Ο «Κύκλος της Πάτμου», άλλη αμαρτωλή ιστορία αυτή, (είχε γραφτεί ότι εμπλέκεται μέλος της οικογένειας Παπανδρέου), πήρε 1.189.383 ευρώ.

Το «Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου» 2.895.956 ευρώ! (Κρατικοδίαιτο και αυτό).

Η… «Ελληνική Δράση Αφρικής» 1.109.004 ευρώ, οι «Φίλοι της Αφρικής» 218.694 ευρώ, η «Κλίμακα – Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινων και Κοινωνικού Κεφαλαίου» 602.009 ευρώ, η «Αναπτυξιακή Συνεργασία Και Αλληλεγγύη» 3.057.365 ευρώ, το «Επιχειρηματικό Γραφείο Οικονομικών Συνεργατών στη ΝΑ Ευρώπη» 307.041 ευρώ, το «Διεθνές Αναπτυξιακό Κέντρο» 1.359.779 ευρώ,«Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ανάπτυξη «Δήμητρα» 1.376.582 ευρώ (όλοι για την ανάπτυξη και ανάπτυξη ποτέ δεν είδαμε…), το «Δίκτυο για τη Δημοκρατία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» 2.492.728 ευρώ είναι μόνο μια μικρή γεύση του πάρτι που χρόνια γινόταν και συνεχίζεται και σήμερα.

Πολλά είναι και τα… φιλοδωρήματα, που ξεκινούν από… 14.325, 36.000, 40.000, 62.616, 56.000, αλλά και με αρκετά πακετάκια των 100.000 ευρώ…

Τα μόνα που αδιαμφισβήτητα πιάνουν τόπο, είναι τα χρήματα που δόθηκαν σε οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας, που αποδεδειγμένα προσφέρουν έργο και απαλύνουν τον πόνο και τη δυστυχία, όπως οι «Γιατροί του Κόσμου». Εδώ όμως θα πρέπει οι υπεύθυνοι στο υπουργείο Εξωτερικών να απαιτήσουν τη συνένωση των οργανώσεων που έχουν τον ίδιο σκοπό: «Γιατροί χωρίς Σύνορα», «Γιατροί καρδιάς» κ.λπ., ώστε να αποφευχθεί η πολυδιάσπαση και να περιοριστούν έτσι τα έξοδα. Να υπάρξει δηλαδή ενιαία δράση.

Στον κατάλογο των 431 ΜΚΟ είναι και η ACTIONAID ΕΛΛΑΣ, της κόρης του Μητσοτάκη, Αλεξάνδρας, που έχει πάρει 544.677 ευρώ.

Και το πιο προκλητικό. Ως ΜΚΟ εμφανίζονται και ιδρύματα πρώην πρωθυπουργών! Με 350.000 ευρώ είχε επιχορηγηθεί το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου επί υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου…

Χρειάζεται… λεπίδι! Τώρα που ξαναήρθε στο φως το διαχρονικό και ατελείωτο φαγοπότι με τις ΜΚΟ, χάρις στην πρωτοβουλία του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Θανάση Τσούρα, θα πρέπει να γίνει γενικό ξεσκαρτάρισμα…

Δεν είναι μόνο οι ΜΚΟ του υπουργείου Εξωτερικών. Είναι οι ΜΚΟ του υπουργείου Εργασίας, της Γραμματείας Νέας Γενιάς, του υπουργείου Υγείας και άλλων υπουργείων…

Ξεπερνάνε, σύμφωνα με τον κ. Τσούρα τις 200.000,ο οποίος έχει ζητήσει με έγγραφό του απ’ όλα τα υπουργεία να στείλουν τις καταστάσεις με τα εκατομμύρια που έχουν δώσει.

Μέχρι τώρα όμως φωνή βοώντος που προδίδει ενοχή… Ο μόνος που ανταποκρίθηκε ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις ΜΚΟ, Δημήτρης Δόλης.

Στόχος πρέπει να είναι ένας και μόνο. Να κρατηθούν εκείνες οι ΜΚΟ που έχουν αποδείξει ότι κάνουν έργο ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ και διαχειρίζονται με διαφάνεια και εντιμότητα μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

Αρκετά κράτησε το πάρτι…


Σχολιάστε εδώ