Το «χαρτί» του 99 παίζει η Mάνια

Η αίτηση θα εκδικαστεί μέσα σε τέσσερις μήνες από το αρμόδιο δικαστήριο, όμως θα προηγηθεί εντός 10 ημερών μια προδικαστική διαδικασία, όπου θα φανούν και οι προθέσεις των εργαζομένων. Η εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου, που εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με τις τράπεζες, δήλωσε στον εκπρόσωπο των εργαζομένων Π. Σώκο πως έκανε αυτήν την κίνηση για να κερδίσει χρόνο, χωρίς να προσδιορίσει από ποιους… Τις τράπεζες ή τους εργαζομένους; Το άρθρο 99, από τη στιγμή που θα υπαχθεί μια επιχείρηση σε αυτό, προβλέπει διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για να μειώσουν τις απαιτήσεις τους, με την ιδιοκτησία της εφημερίδας να έχει δηλώσει πρόσφατα προς το ΧΑ πως εξυπηρετούνται όλοι οι προμηθευτές και το πρόβλημα υπάρχει στη μισθοδοσία των εργαζομένων.

Για την υπαγωγή στο άρθρο 99 είναι απαραίτητη η ύπαρξη επενδυτικού σχεδίου από τη διοίκηση, ενώ ενδέχεται να καταθέσουν δικό τους και οι εργαζόμενοι. Από την άλλη πλευρά, έχει ενδιαφέρον και το πώς θα αντιδράσουν οι τράπεζες. Η εφημερίδα πάντως τις επόμενες ημέρες δεν θα κυκλοφορεί μετά την απόφαση για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες των εργαζομένων.

Ερωτήσεις για την «Ε»

Ερωτήσεις των κομμάτων της Αριστεράς για την «Ελευθεροτυπία» και την κατάσταση στα ΜΜΕ. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος ρωτάει τον υπουργό Επικρατείας Π. Καψή «ποια μέτρα προστασίας του Τύπου θα λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να μην υπάρξει χιονοστιβάδα λουκέτων και απολύσεων» και αν θα υπάρξει έλεγχος των οικονομικών και λογιστικών δεδομένων των εταιρειών στον χώρο του Τύπου.

Ειδικά για την «Ελευθεροτυπία» ζητάει να πληροφορηθεί αν «θα διασφαλιστεί η καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους» και «ποια κίνητρα θα δοθούν σε εργαζομένους και ανέργους για να δημιουργήσουν συνεταιριστικής μορφής ενημερωτικά σχήματα, διατηρώντας και τίτλους, υποδομή και περιουσιακά στοιχεία των έως σήμερα υπό απειλή οριστικού κλεισίματος ΜΜΕ».

Οι τέσσερις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, Αθ. Λεβέντης, Γ. Ψαριανός και Ν. Τσούκαλης, ζητούν από τον υπουργό Επικρατείας να πληροφορηθούν σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για να αποτραπεί το κλείσιμο της «Ελευθεροτυπίας» και η συνεπακόλουθη ανεργία των εργαζομένων σε αυτήν…


Σχολιάστε εδώ