Την αμυντική ικανότητα της χώρας δεν πρέπει να αγγίξει η οικονομική κρίση
Λόγια που περνούν μεν κάποια μηνύματα στους απέναντι, αλλά που -αν κρίνουμε από τον προϋπολογισμό του 2012- δεν συνοδεύονται από αντίστοιχες πολιτικές ισχυροποίησης των ΕΔ, αφού και οι λειτουργικές δαπάνες και τα εξοπλιστικά μειώνονται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με αποτέλεσμα το προσωπικό και τα μέσα των Ενόπλων μας Δυνάμεων να κινούνται σε οριακά επίπεδα.
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Αβραμόπουλος διευκρίνισε ότι θα επιδιώξει «λύσεις βιώσιμες, ωφέλιμες και λειτουργικές σε όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας» και ονόμασε συγκεκριμένα τη Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, τις τροποποιήσεις του νόμου «Περί Ιεραρχίας και Προαγωγών», τη βιωσιμότητα των Μετοχικών Ταμείων, το ζήτημα της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας, τα εξοπλιστικά, τον περιορισμό της παρουσίας της χώρας μας σε διεθνείς ή συμμαχικές αποστολές κ.λπ. Αμυντικοί αναλυτές σχολίαζαν ως υπερβολικά αισιόδοξη την τοποθέτηση του υπουργού, σημειώνοντας ότι ο μισός βίος αυτής της κυβέρνησης ήδη πέρασε! Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε ότι η ΝΔ «είναι κοντά στις ΕΔ και τα στελέχη τους και αναγνωρίζει τη μεγάλη προσφορά και το έργο τους», ενώ διατύπωσε τη θέση του κόμματός του ότι «οι δυσκολίες που περνάει σήμερα η Ελλάδα δεν θα πρέπει να αγγίζουν τις βασικές προτεραιότητες των Ενόπλων Δυνάμεων»και ότι «η οικονομική κρίση σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επηρεάσει την αμυντική και την αποτρεπτική ικανότητα της πατρίδας μας».
Αλήθεια, αναρωτήθηκε κανείς αν ο προϋπολογισμός του 2012 ικανοποιεί την απαίτηση Σαμαρά; Την απάντηση, φαντάζομαι, μπορούν να τη δώσουν με τεχνοκρατικό τρόπο οι προ μηνός αποστρατευθέντες αρχηγοί των Όπλων…