Ταγματάρχης: «Δεν κλείνει η ΕΤ1»

Υποστήριξε ότι οι υπουργοί που είχαν την πολιτική ευθύνη της ΕΡΤ είχαν και θετικές ιδέες για τη λειτουργία της, όμως η μελλοντική της μορφή θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα σκέψεων και διεργασιών που θα παραχθούν εντός της χώρας, καταθέτοντας έτσι εμμέσως τη διαφωνία του για τις επιτροπές σοφών του εξωτερικού που θα έπιαναν δουλειά μετά τη συρρίκνωση της ΕΡΤ.

Αν και δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια ο νέος υπουργός Επικρατείας για το συγκεκριμένο σχέδιο του Ηλ. Μόσιαλου, φαίνεται πως δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου να υλοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο.

Προς το παρόν, πάντως, δεν είναι σαφές αν υπάρχει κάποιο κυβερνητικό πλαίσιο για τη λειτουργία της ΕΡΤ πέρα από την επιμονή που προέρχεται από τις αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση Παπανδρέου για ένταξη της εταιρείας στην κατηγορία των ΔΕΚΟ και εφαρμογή του νέου μισθολογίου και του ενιαίου μισθολογίου.

Αποφάσεις τραγικές για την ΕΡΤ, που δεν έλαβαν υπόψη τους τη δουλειά που έγινε από τους προηγούμενους πολιτικούς προϊσταμένους της ΕΡΤ, τον Παύλο Γερουλάνο και τον Τηλέμαχο Χυτήρη, οι οποίοι έβαλαν τις βάσεις για την εξυγίανση της εταιρείας, αλλά και οι ίδιοι δεν υπερασπίστηκαν επαρκώς τη δουλειά που έκαναν στην ΕΡΤ.

Σήμερα οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ κινδυνεύουν να βρεθούν με μειωμένες αποδοχές κατά 72% (!), ενώ η εταιρεία θα υποχρεωθεί να περιορίσει τις λειτουργίες της.

Η ΕΡΤ είναι αποδεκατισμένη, είπε χαρακτηριστικά ο Λ. Ταγματάρχης και ευχήθηκε η νέα τροπολογία που θα έρθει από την κυβέρνηση για το μισθολόγιο να ωφελήσει την εταιρεία.

Πόλεμος με Καλφαγιάννη

Τώρα ξεκινάει ο πόλεμος στην ΕΡΤ. Η παρέμβαση της ΠΟΣΠΕΡΤ κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ την περασμένη Τετάρτη, όταν έπεσε κάτω ένας υπολογιστής, μπορεί να απέτρεψε για τρίτη φορά τη μεταφορά του ποσού των 5 εκατ. ευρώ προς το ελληνικό Δημόσιο, αλλά άναψε τη φωτιά.

Ο Παντελής Καψής ζητάει αμέσως μέτρα ώστε να επιστρέψει το πρόγραμμα στις οθόνες της ΕΡΤ και η διοίκηση δηλώνει πως θα στραφεί σε βάρος του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννη. Το δεύτερο μέτωπο είναι μεταξύ Λ. Ταγματάρχη και Κ. Βαξεβάνη για την καθυστέρηση της υπογραφής ανανέωσης της εκπομπής «Το Κουτί της Πανδώρας» (αναλυτικά στο www.typologies.gr), υπόθεση που έφτασε στη Βουλή.

kkk Την ίδια ώρα, και ο επόμενος προϋπολογισμός, του 2012, είναι πλεονασματικός για την ΕΡΤ, με τη «Ραδιοτηλεόραση» να παραμένει στη ζωή, έσοδα 298 εκατ. ευρώ από το ανταποδοτικό και πρόβλεψη για επενδύσεις 10,6 εκατ. ευρώ.

Ετοιμάζει Web

channel η ΕΡΤ

Το δικό της Web channel, με αποκλειστικό τηλεοπτικό περιεχόμενο, προσβάσιμο μόνο μέσω διαδικτύου, ετοιμάζει η ΕΡΤ.

Η κρατική ραδιοτηλεόραση προχώρησε εν μέσω της θύελλας σε ανανέωση των διαδικτυακών της τόπων, χωρίς επιπλέον κόστος και εξωτερικές αναθέσεις, στηριζόμενη κυρίως στο υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό της Διεύθυνσης Πολυμέσων αλλά και στη συνέργεια όλων των τομέων της εταιρείας.

Ο νέος κεντρικός διαδικτυακός τόπος της ΕΡΤ (www.ert.gr) βασίζεται στα πρότυπα διεθνών ραδιοτηλεοπτικών δικτύων (BBC, CNN κ.ά.). Παράλληλα, το περιεχόμενο των καναλιών της ΕΡΤ (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3) σε πραγματικό χρόνο είναι επίσης διαθέσιμο και σε άλλα μέσα, όπως συσκευές τύπου iOS

(iPhones) και Android.

Ταυτόχρονα με το WebTV έχει υλοποιηθεί και η υπηρεσία θέασης περιεχομένου κατ’ επιλογήν (video on-demand), μέσω της οποίας διατίθεται, χωρίς χρονικό και γεωγραφικό περιορισμό, πλήθος εκπομπών της ΕΡΤ.

Επιπροσθέτως, είναι έτοιμος και ο δικτυακός τόπος του Web radio (www.ert.gr/webradio), στον οποίο διατίθενται συνολικά τα real time και on-demand προγράμματα των είκοσι σταθμών της ΕΡΑ.

Τέλος, η ΕΡΤ έχει παρουσία και στον χώρο των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης (social media), στις σελίδες www. facebook.com/ErtSocial, twitter.com/ERTSocial. Όλα αυτά ενώ ο πρώην υπουργός Επικρατείας Ηλ. Μόσιαλος έλεγε μέσα από τα ιδιωτικά ΜΜΕ πως η ΕΡΤ δεν έχει ιντερνετική παρουσία!

kkk Την αλλαγή προσώπων της διοίκησης και των γενικών διευθυντών στην ΕΡΤ ζητάει η ΝΔ.


Σχολιάστε εδώ