Ποιοι θέλουν την υποβάθμιση του Ωνάσειου;

Δυστυχώς δεν υπήρξε καμία προσέγγιση με τους εργαζόμενους, και πλέον προχώρησαν σε στάσεις εργασίας και για πρώτη φορά στην ιστορία του Ωνάσειου συμμετείχαν στη 48ωρη απεργία όλοι οι γιατροί. «Κατάφεραν να μας ενώσουν όλους με τις αλλαγές που θέλουν να περάσουν», λένε χαρακτηριστικά…

«Η εκπόνηση νέου Οργανισμού μόνο ευκαιριακή και μικροπρόθεσμη στρατηγική μπορεί να εξυπηρετεί», τονίζει η Επιστημονική Ένωση Ιατρών σε ψήφισμά της.
Αξίζει δε να επισημανθεί ότι την ώρα που επιχειρούνται περικοπές μισθών και μείωση των οργανικών θέσεων, αποκαλύπτεται ότι επτά συνταξιούχοι και μάλιστα διπλοθεσίτες γιατροί παραμένουν, παρότι έχει δοθεί από τον υπουργό Υγείας εντολή στη διοίκηση του Ωνάσειου να απολυθούν.

Υπάρχει ακόμη η καταγγελία από τους γιατρούς και τις ενώσεις τους ότι μέσω της προκήρυξης θέσεων μεθοδεύεται η απομάκρυνση ήδη υπηρετούντων, που θεωρούνται από τους αρίστους, προκειμένου να φέρουν «κάποιοι» πολιτικοί τους δικούς τους (πανεπιστημιακούς) στο Ωνάσειο, ενώ στόχος είναι να μετατραπεί το Κέντρο σε πανεπιστημιακή κλινική! Και σ’ αυτήν τη μεθόδευση υπάρχουν έντονες αντιδράσεις και κλίμα δυσαρέσκειας. Αυτό δε που επισημαίνουν είναι ότι από τη μια όπου τους συμφέρει λένε ότι το Ωνάσειο υπάγεται σε καθεστώς ΔΕΚΟ και όπου δεν τους συμφέρει λένε το αντίθετο.

Όλα αυτά, και κυρίως η αλλαγή του Κανονισμού, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, οδηγούν στην υποβάθμιση του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, αντί για την αναβάθμισή του με κάθε τρόπο, όπως θα έπρεπε να είναι ο στόχος. Απαραίτητη προϋπόθεση της οποίας είναι και η αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος που έχει προκύψει με τους ασθενείς που ζουν με φορητή καρδιά.


Σχολιάστε εδώ