Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Η παρέμβαση, μέσω ανακοίνωσης από τον Ολυμπιακό, με πυρά κατά του Παναθηναϊκού για «ηθική αυτουργία» επιβεβαίωσε πλήρως την ειδησεογραφία μας για την έναρξη του πολέμου ανάμεσα σε «ερυθρόλευκους» και «πράσινους». Η απάντηση από την πλευρά του «τριφυλλιού» έριξε ακόμα περισσότερο λάδι στη φωτιά που καίει τα σωθικά του αθλήματος. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι οι δύο ανακοινώσεις ερμηνεύθηκαν από τους σκληροπυρηνικούς της κερκίδας τόσο ως ασπίδα προστασίας προς όσους συμμετείχαν στη μία ή στην άλλη επίθεση, όσο και ως μια επιχείρηση να συνδεθούν τα περιστατικά βίας με τον βασικό αντίπαλο.

Από τον Ολυμπιακό επιτίθενται άμεσα στον Παναθηναϊκό για τα επεισόδια εις βάρος του Καλόπουλου με βασικό επιχείρημα τις εκθέσεις της Αστυνομίας που καταδεικνύει ως δράστες φίλους του «τριφυλλιού». Στην Παιανία επιδιώκουν να αποποιηθούν οποιαδήποτε ευθύνη και να μεταφέρουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες για τα στημένα παιχνίδια, αλλά και στο περιστατικό με τον Γουργιώτη. Ο τελευταίος, άλλωστε, έχει συνδέσει τη διαιτητική καριέρα του με ένα κανονικό γκολ του Ολυμπιακού εναντίον του Ηρακλή προ διετίας που ακυρώθηκε με δική του εισήγηση.

Τρέμουν οι διαιτητές
Τα νέα κρούσματα επιθέσεων έχουν προκαλέσει πανικό στις τάξεις των διαιτητών. Όλοι φοβούνται πως θα υπάρξει και συνέχεια, ενώ στην πιάτσα ακούγονται συγκεκριμένα ονόματα ως υποψήφιοι στόχοι. Τους φόβους τους έχουν εκφράσει τόσο προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, όσο και στον αρχιδιαιτητή Κύρο Βασσάρα. Για τον τελευταίο, πάντως, λέγεται ότι σύντομα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την απόφασή του να επαναφέρει τον Καλόπουλο στους πίνακες, έστω και για ένα παιχνίδι, διότι άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Παίρνει μέτρα η Πολιτεία
Οι επιθέσεις εις βάρος των διαιτητών και ο πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στους δύο «αιώνιους» βάζει στο παιχνίδι και την Πολιτεία. Αρχικά με νέο ψαλίδι στο ποσό που προσφέρει η ΟΠΑΠ ΑΕ με τη μορφή χορηγίας, καθώς καταπατήθηκαν ήδη οι ρήτρες βίας. Παράλληλα ακούγεται η σκέψη για διακοπή της αγωνιστικής δράσης, ως έσχατο μέτρο για την εκτόνωση της έντασης πριν προκύψει κάποιος σοβαρός κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή, καθώς εκτός από τα επεισόδια εις βάρος των διαιτητών, στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, αλλά και στην πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, φοβούνται εκρήξεις βίας και ανάμεσα στους οπαδούς των μεγάλων ομάδων στο επόμενο διάστημα και εφόσον συνεχιστεί η κόντρα για τη διαιτησία και τον έλεγχό της.


Σχολιάστε εδώ