Η κόντρα των Σαουδαράβων και το βέτο των οργανωμένων

Από τη μια πλευρά η πριγκίπισσα Νούρα, η οποία φέρεται να έχει αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα, και από την άλλη ο παλιός της ιστορίας, ο Αλ Σαούντ, ερίζουν για το ποιον θα προτιμήσει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Ο τελευταίος κρατάει στάση αναμονής και περιμένει να δει στην πράξη τις προθέσεις των Σαουδαράβων. Να παράσχουν, δηλαδή, τις απαραίτητες τραπεζικές εγγυήσεις ώστε να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, έχει προκύψει ένα σοβαρό πρόβλημα με τις αντιδράσεις των οργανωμένων οπαδών, οι οποίοι αντιτίθενται στην προοπτική να περάσει το «τριφύλλι» στην ιδιοκτησία των Αράβων. «Θα χάσουμε την ταυτότητά μας», λένε ξεκάθαρα οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, που τάσσονται υπέρ της ενεργού επιστροφής στην ΠΑΕ του Ανδρέα Βγενόπουλου και του Νικόλα Πατέρα. Αν και ο τελευταίος έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι έκλεισε οριστικά ο κύκλος του στο «τριφύλλι» και μάλιστα πρόσφατα δέχθηκε πρόταση να συνδράμει στην προσπάθεια του Εθνικού για επιστροφή των «κυανολεύκων» στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Το βασικό πρόβλημα ωστόσο είναι ότι ουσιαστικά Βγενόπουλος και Πατέρας δεν δείχνουν διάθεση να συνεισφέρουν οικονομικά στον βαθμό που υπόσχονται πως θα κάνουν οι Άραβες. Έτσι, ενδεχόμενη εμπλοκή τους με την «πράσινη» ΠΑΕ θα δημιουργήσει ουσιαστικά ένα μοντέλο αυτοδιαχείρισης που θα κινδυνέψει σοβαρά εάν μείνει ο Παναθηναϊκός άλλον έναν χρόνο έξω από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν και οι οπαδοί του «τριφυλλιού» δηλώνουν αποφασισμένοι να στηρίξουν το εγχείρημα, ακόμα και με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές.


Σχολιάστε εδώ