ΖΙΖΑΝΙΟΝ

=== «Φεύγει ή μένει» ο Γιώργος Παπανδρέου, διερωτώνται όλοι, από τότε που παρέδωσε την πρωθυπουργία στον Παπαδήμο. Τώρα το ίδιο ερώτημα αρχίζει να μπαίνει και για τον κ. Λουκά. Θα φύγει με τις εκλογές ή θα μείνει και μετά; ===Σοβαρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ, και φυσικά και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, προκαλεί η υποψηφιότητα του Ανδρέα Στ. Ψυχάρη στην Α΄ Αθήνας. Δεν αποκλείεται, τελικά, να μην είναι υποψήφιος. Και να περιοριστεί στη θέση του διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Αντώνη Σαμαρά. Και αργότερα έχει ο Θεός… === Εύστοχος ο τίτλος της «Real News», εμπνεύσεως Νίκου Χατζηνικολάου, «Παπαδημοκρατία». Στο ίδιο μήκος κύματος με το παλαιότερο «Παλαιοκώσταινα», τότε με την απόδραση με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό του φαντομά Παλαιοκώστα. === Τελικά κανένας από τους εκσυγχρονιστές δεν πάει χαμένος. Πάντα τους περιμένει μια θέση.
Ο πρώην υπουργός του Σημίτη, ο Νίκος Χριστοδουλάκης, θα πάρει τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ μετά την αποχώρηση του Τάκη Ρουμελιώτη… === «Του έχω αναθέσει την αριστερή πτέρυγα», ήταν η… μπηχτή του Καρατζαφέρη στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν πώς βλέπει τον Βορίδη. === Εκείνοι οι δύο γαλάζιοι υφυπουργοί, Οικονομικών Γιάννης Μουρμούρας και Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, πού έχουν χαθεί… Ούτε τη φωνή τους δεν έχουμε ακούσει; Αντώνη, τι γίνεται; Εσκεμμένες οι αποστάσεις, για να μην πει κανείς ότι συγκυβερνούν; === Ποιος είπε ότι ο κ. Παπαδήμος δεν δουλεύει; Από το πρωί ως το βράδυ στέλνει αυστηρά μηνύματα στους τρεις αρχηγούς που τον έκαναν πρωθυπουργό, να στηρίξουν την κυβέρνηση. Εύκολη δουλειά νομίζετε ότι είναι; === Κοινή η μοίρα. Ως τριμηνίτες θα καταγραφούν οι πρώην πλέον επικεφαλής των ΜΜΕ Ηλίας Μόσιαλος και Άγγελος Τόλκας (υπουργός και υφυπουργός αν το είχατε ξεχάσει ή δεν το πήρατε χαμπάρι…) Ήθελαν να τα καταστρέψουν όλα, αλλά δεν πρόλαβαν…

Σεμνά ταξιδεύει στο εξωτερικό για να συμμετέχει σε συσκέψεις ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος. Δεν χρησιμοποιεί το πρωθυπουργικό τζετ, όπως έκαναν ακόμη και οι υπουργοί τού ΠΑΣΟΚ. Πάει με το αεροπλάνο της γραμμής και χωρίς την κουστωδία που συνόδευε τον προκάτοχό του… Τα καλά να λέγονται…

• Μπήκε στο προηγούμενο φύλλο στο σχόλιο για τον κ. Θέο η φράση «λέρα που είναι» αντί «Λίρα 100», όπως ήταν στο χειρόγραφο. Μακριά από μας αυτός ο χαρακτηρισμός. Αυτονόητη η συγγνώμη από τον κ. Θέο.

• Κι ένα ακόμη λάθος, όχι όμως αμαρτωλό. Ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας δεν λέγεται «Στέλιος Λιβάνης» αλλά Σπήλιος Λιβανός, γιος του αείμνηστου και καλού φίλου του «ΠΑΡΟΝ» Διονύση.


Σχολιάστε εδώ