Δεύτερο κύμα απολύσεων στην ΕΡΤ

Ενώ η διοίκηση δήλωνε πως έχει υποβάλει αίτημα στην κυβέρνηση και στον υπουργό Επικρατείας Παντελή Καψή να εξαιρεθεί η ΕΡΤ από τη μείωση κατά 50% των συμβασιούχων, στο Ραδιομέγαρο οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν επίσημα ότι από τους 169 συμβασιούχους θα παραμείνουν στην κρατική ραδιοτηλεόραση οι 75. Οι αντιδράσεις ξέσπασαν αμέσως, κυρίως για τα κριτήρια επιλογής στην ανανέωση των συμβάσεων των δημοσιογράφων, καθώς στους 169 περιλαμβάνονται δημοσιογράφοι που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της ΕΡΤ στις ειδήσεις και στις καθημερινές εκπομπές, οι ανταποκριτές ανά τον κόσμο αλλά και οι παρουσιαστές, σχολιαστές και εκπομπάρχες της μίας εκπομπής την εβδομάδα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης δήλωσε πως η τηλεόραση θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία της και στην ομαλή ροή των εκπομπών.

Αυτό που φοβούνται και κατήγγειλαν ήδη οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ είναι ότι θα επιλεχθούν για ανανέωση των συμβάσεών τους όσοι έχουν πολιτικές γνωριμίες ή καλύπτονται από άλλου είδους συμφέροντα. Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να κυκλοφορήσει αναλυτικά η λίστα των συμβασιούχων της ΕΡΤ, με το είδος της εργασίας που κάνει ο καθένας στο Ραδιομέγαρο.

Συμβούλιο νομικών
εν μέσω περικοπών

Την ώρα που στην ΕΡΤ επιχειρείται η έξοδος των συμβασιούχων, η εταιρεία συγκροτεί Νομικό Συμβούλιο! Σε εποχές σκληρών περικοπών, το ΔΣ της ΕΡΤ αποφάσισε, για λόγους που δεν είναι κατανοητοί, να συγκροτήσει και Νομικό Συμβούλιο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Άραγε αυτό έλειπε και δημιουργήθηκαν τα προβλήματα; Στο ΝΣ θα συμμετέχουν οι Κώστας Παπαλάκης, επίτιμος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ελευθέριος Βορτσέλας, επίτιμος Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Άρης Καζάκος, καθηγητής της Νομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Πάνος Λαζαράτος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και Διονυσία Καλλινίκου, καθηγήτρια της Νομικής Σχολής στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Το Νομικό Συμβούλιο της ΕΡΤ θα συνεπικουρείται από τον νομικό σύμβουλο της ΕΡΤ, Βασίλη Κωστόπουλο. Η αποζημίωση των μελών του συμβουλίου στην εισήγηση που θα γίνει στον υπουργό Π. Καψή θα οριστεί στο 1,5% που αμείβονται τα μέλη τεχνικών ή νομικών συμβουλίων, σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ν. 4024, που ορίζει ανώτατο όριο 400 ευρώ για τον πρόεδρο. Ανά συνεδρίαση; Για να μην ξεκαθαρίζουν πόσα χρήματα θα παίρνει κάθε μέλος του ΝΣ κάποιον λάκκο έχει η φάβα…


Σχολιάστε εδώ