Γίνεται έρευνα για τις απόρρητες δαπάνες των υπουργείων…

Όπως σημειώνει στην επιστολή ο κ. Τσούρας, η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα «να διερευνήσει το ζήτημα των απόρρητων δαπανών των υπουργείων και να αναζητήσει τον πλέον πρόσφορο τρόπο συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων για το θέμα αυτό με την κυβέρνηση. Με στόχο όχι απλώς την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής, αλλά κυρίως για να καταλήξουμε σε τυχόν αναγκαίες αλλαγές και τροποποιήσεις της όλης διαδικασίας διαχείρισης των απόρρητων δαπανών».
Και προσθέτει ο κ. Τσούρας:
«Στο πλαίσιο της κοινής μας επιδίωξης να συνδυάσουμε την εξασφάλιση της διαφάνειας στη διάθεση του δημοσίου χρήματος με την αποτελεσματικότητα της επίτευξης του σκοπού για τον οποίο αυτά διατίθενται, θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε:
Α. Αν διαθέτετε κονδύλια για απόρρητες δαπάνες και ποια είναι η πολιτική διαχείρισης αυτών των κονδυλίων.
Β. Ποια είναι τα χρηματικά ποσά για απόρρητες δαπάνες που ενεγράφησαν στον προϋπολογισμό του υπουργείου σας για το έτος 2011.
Γ. Ποια χρηματικά ποσά καταναλώθηκαν ως απόρρητες δαπάνες κατά το έτος 2010.
Δ. Σκέψεις, απόψεις, προτάσεις για αλλαγές νομοθετικού περιεχομένου ή διαδικασιών που θα οχυρώσουν αποτελεσματικά τη διαφάνεια στη διάθεση του δημοσίου χρήματος».
Έναν μήνα…
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τσούρας είχε ζητήσει, με επιστολή που έστειλε στις 25 Οκτωβρίου στον αντιπρόεδρο Θεόδωρο Πάγκαλο, την άποψή του σχετικά με τις απόρρητες δαπάνες.
Σαράντα μέρες έκανε ο κ. αντιπρόεδρος να απαντήσει, αν και η Ζαλοκώστα, όπου είναι το γραφείο του, απέχει από τη Βουλή όχι παραπάνω από 150 μέτρα. Ο κ. Πάγκαλος γράφει στην επιστολή του προς τον κ. Τσούρα ότι «δεν εμπλέκεται καθʼ οιονδήποτε τρόπο με τη διαχείριση των απόρρητων δαπανών»!
Ως αντιπρόεδρος όμως και ως υπουργός Εξωτερικών που διαχειρίσθηκε απόρρητες δαπάνες δεν έχει άποψη;


Σχολιάστε εδώ