Χριστούγεννα με χρώμα και ουσία στον Πειραιά

Όλα θα γίνουν δωρεάν. Χωρίς ο δήμος να πληρώσει ούτε ένα ευρώ! Αντίθετα, θα πάρει. Είτε με τη μορφή υπηρεσιών είτε με τη μορφή ανταποδοτικών πράξεων.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, τα περασμένα χρόνια δίνονταν απίστευτα λεφτά για ανούσιους εορτασμούς και ξενόφερτες εκδηλώσεις. Το 2009 είχαν διατεθεί 481.801 ευρώ, το 2007, 335.053 ευρώ, το 2008 περίπου 175.000 ευρώ κ.λπ.

Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν φέτος θα αφορούν την ανάδειξη παλιών χριστουγεννιάτικων εθίμων, τον τονισμό της ιδιαιτερότητάς της, των παραδόσεων και του χρώματός της, σε συνδυασμό με τις ευκαιρίες για διασκέδαση και ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων. Όλες οι δράσεις του δήμου θα είναι δωρεάν για τους δημότες και, όπου υπάρχει εισιτήριο, θα είναι τουλάχιστον μισό από αυτό που ισχύει για αντίστοιχα δρώμενα σε άλλες περιοχές. Εκδηλώσεις δεν θα γίνουν μόνο στο κέντρο, αλλά και σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά, δηλαδή στα Καμίνια, την Παλαιά Κοκκινιά, το Ν. Φάληρο, τα Μανιάτικα, τον Προφήτη Ηλία κ.λπ. Σ’ όλη την πόλη θα γίνονται παράλληλες εκδηλώσεις ώστε να μη χρειάζεται να πάνε όλοι οι δημότες στο κέντρο για να νιώσουν τα Χριστούγεννα.

Κομβικό σημείο των εκδηλώσεων είναι το κατάφωτο πλοιάριο, που, αφού «πέρασε» απ’ όλες τις πλατείες της πόλης, «άραξε» από την περασμένη Παρασκευή στην πλατεία Κοραή και συμβολίζει τον ηγετικό ρόλο του Πειραιά στη ναυτιλία και τους ανθρώπους της θάλασσας.


Σχολιάστε εδώ