Τα ʼμαθες τα νέα πατέρα;

Και μια περί ταμείου του ΠΑΣΟΚ ο λόγος, είναι αλήθεια αυτό που κυκλοφορεί; Ότι για 7.000.000 ευρώ δεν υπάρχουν παραστατικά;

Έτοιμα όλα τα έχει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ακόμη και το σύνθημα: «Η Ελλάδα από την αρχή». Δεν άνοιξε απρογραμμάτιστα πανιά για… την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

Δες πατέρα τι έγραψε ο «Βηματοδότης» για τον δικό σου που είχες κοντά σου από το 1978 μέχρι που έφυγες: «Μπήκε στην εφεδρεία και ο κ. Νίκος Αθανασάκης. Όχι βέβαια στο ΠΑΣΟΚ, αλλά στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, από την οποία είναι αποσπασμένος στο ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 13 χρόνια. Ασφαλώς ο ”Αρκούδος” δεν το πήρε άσχημα. Παραμένει στωικός όπως πάντα…».

ΔΙΧΑΣΕ… το ακροατήριο η ομιλία του Γ. Παπανδρέου, την περασμένη Τετάρτη στην εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Αρκετοί ήσαν εκείνοι που εξοργίστηκαν, άλλοι ένιωσαν να ξυπνούν μέσα τους αισθήματα θλίψης, ενώ κάποιοι μετά βίας συγκρατούσαν τα γέλια! Καθώς άκουσαν τον τέως πρωθυπουργό να δηλώνει περίπου… περήφανος για το έργο που επιτέλεσε τη διετία 2009-11, απαριθμώντας μια σειρά από τα ανδραγαθήματά του. Ότι απέτρεψε τη χρεοκοπία της χώρας (… που ο ίδιος προκάλεσε), ότι εξασφάλισε δύο πακέτα χρηματοδότησης (… κι έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ), ενώ υπεραμύνθηκε εκ νέου της απόφασής του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Κατόπιν όλων αυτών, δεν κατανοώ την εμμονή της πλειοψηφίας των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που τον θέλουν «εδώ και τώρα» να εγκαταλείπει την αρχηγία. Ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται προ πολλού… εκτός τόπου και χρόνου!

Από τη συνάντηση Παπανδρέου – Βενιζέλου προέκυψε μια απλή συμφωνία: η τοποθέτηση ως εκπροσώπου Τύπου του κόμματος του πρώην υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη. Η επιλογή αυτή αιφνιδίασε πολλούς, οι οποίοι ακόμη και τώρα εκτιμούν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα αφήσει την ηγεσία του κόμματος τόσο εύκολα όσο νομίζουν κάποιοι.

Συνεργάτες του κ. Λοβέρδου ωστόσο φάνηκε ότι εκνευρίστηκαν με την επιλογή Μπεγλίτη, εξηγώντας το γιατί: Τον κατηγορούν για ανάρμοστη πολιτική συμπεριφορά. Άλλα έλεγε σ’ εμάς, όταν μας τηλεφωνούσε δηλώνοντας ότι είναι μαζί μας, και άλλα έκανε στο παρασκήνιο…


Σχολιάστε εδώ