ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ

Στον ΟΦΗ ο Νίκος Μαχλάς και ο Νίκος Αναστόπουλος κρατάνε με τα χίλια ζόρια τους παίκτες να μη διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους μέσω της νομικής οδού. Μόνο ο Ρόβας τους ξέφυγε, αλλά αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσουν και άλλοι.
Τα ίδια συμβαίνουν και στο μπάσκετ. Η κατάσταση στον Άρη είναι οριακή, ενώ στον ΠΑΟΚ έχουν προγραμματίσει για αύριο το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου με στόχο να δείξουν το μέγεθος του οικονομικού προβλήματος. Στον Ηλυσιακό έγινε η πρώτη προσφυγή, ενώ στο Μαρούσι προσπαθούν να επιβιώσουν με αλχημείες.
Όσο για το βόλεϊ, εκεί τα πράγματα είναι χειρότερα. Ακόμα και ο Παναθηναϊκός διατρέχει κίνδυνο υποβιβασμού επειδή τον σφίγγει η θηλιά των χρεών.
Ο επαγγελματικός αθλητισμός ετοιμάζεται να βαρέσει κανόνι στην Ελλάδα, καθώς τον συμπαρασύρει η ύφεση της οικονομίας και η έλλειψη πόρων.
Σε σύγκρουση με ΟΠΑΠ
το πάει η Σούπερ Λίγκα
Στο ποδόσφαιρο έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους για επιβίωση στην υπογραφή χορηγικής συμφωνίας με τον ΟΠΑΠ, αλλά τα χρήματα που προσφέρονται από τον Οργανισμό χαρακτηρίζονται «λίγα» από τις ομάδες, οι οποίες εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο της αποχής από την αγωνιστική δράση για μία ή δύο εβδομάδες. Κάτι τέτοιο, βέβαια, δεν είναι εφικτό. Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, καθώς πρέπει να προετοιμαστεί και η Εθνική ομάδα για το Euro 2012. Γι’ αυτό και στην επόμενη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας, οι πρόεδροι των ομάδων που στελεχώνουν τον συνεταιρισμό θα αναζητήσουν άλλους τρόπους αντίδρασης. Αλλά, όπως λένε στη λεωφόρο Κηφισού, «πρέπει επιτέλους να καταλάβουν οι παράγοντες ότι δεν μπορούν να φτιάχνουν ομάδες και να τις συντηρούν με τα έσοδα από το κράτος».
Ως επιχείρημα, μάλιστα, χρησιμοποιούν ένα εφετινό παράδειγμα, τη Δόξα Δράμας, η οποία επιδεικνύει σύνεση στη διαχείριση των εσόδων της. Αντί να τα σπαταλάει σε μεταγραφές ποδοσφαιριστών αμφιβόλου αξίας επιχειρεί να βάλει τις βάσεις για την επιβίωσή της και την επόμενη χρονιά, όταν θα σφίξουν ακόμα περισσότερο τα λουριά. Αν, πάντως, δεν αλλάξει κάτι θεαματικά σε αρκετές ομάδες, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα αποσύρει πολλά πιστοποιητικά συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και από τον Μάρτιο θα δούμε μεγάλες ομάδες να ακολουθούν τον Ηρακλή στο Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα. Τόσο του ποδοσφαίρου όσο και του μπάσκετ.


Σχολιάστε εδώ