Σπατάλες παντού…

Έτσι, αντί να περικόπτουν τις δαπάνες «φροντίζουν» να τις… αβγατίζουν με περιττές αναθέσεις έργων και μάλιστα απευθείας! Χωρίς καν έναν τυπικό διαγωνισμό!

Τελευταίο… κρούσμα, η πρόσκληση του υπουργείου στους ενδιαφερόμενους για το έργο με τίτλο «Παροχή Συμβουλευτικού Έργου για την Αναμόρφωση του Ελληνικού Διοικητικού Συστήματος».

Ο προϋπολογισμός του έργου θα φτάσει στα 60.000 ευρώ (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ). Δηλαδή το υπουργείο θα πληρώσει κοντά 70.000 ευρώ για να το… συμβουλεύσει κάποια εταιρεία πώς θα γίνει η αναμόρφωση του διοικητικού συστήματος της χώρας. Αν δεν γίνει η αναμόρφωση του συστήματος αυτού, τι θα γίνει; Θα… χαθεί ο κόσμος; Προς τι λοιπόν η… πρεμούρα να δοθεί με απευθείας ανάθεση σε κάποια εταιρεία το έργο;

Σχετικά με το θέμα αυτό υπέβαλε ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Ζώης, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Διερευνήθηκε η δυνατότητα να εκπονήσουν τη μελέτη αυτή οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που διαθέτουν και τα απαραίτητα στοιχεία, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί ο οικείος προϋπολογισμός σε μια περίοδο σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας;»

Για να δούμε, ο αρμόδιος υπουργός τι θα απαντήσει;


Σχολιάστε εδώ