Προϋπολογισμός χαμηλών τόνων και ελπίδας

Το ύψος του ανέρχεται στα 252.979.862 ευρώ και πρωταρχικός στόχος του είναι να διασφαλίσει τους μισθούς των εργαζομένων, να συνεχίσει τα κοινωνικά προγράμματα και να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πόλης, που μπορούν να την ανεβάσουν.

Όπως είπε ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος, «η δημοτική αρχή στον χρόνο που τελειώνει κατάφερε να εξοφλήσει όλους τους εργαζόμενους του δήμου, ακόμα και εκείνους των δημοτικών επιχειρήσεων οι οποίοι ήταν απλήρωτοι από τις αρχές του 2010! Και μάλιστα σε μια περίοδο απόλυτης κρίσης και τραγικής φτώχειας». Αυτό, όπως είπε: «επιτεύχθηκε με σαφή περιορισμό των δαπανών και με συνετή διαχείριση των οικονομικών του δήμου». Και κατέληξε: «Ενώ η εικόνα της χώρας είναι προς τα κάτω, στον Πειραιά έχουμε πορεία προς τα πάνω. Στον Πειραιά υπάρχει ελπίδα, υπάρχει προοπτική ανάπτυξης».

Από την πλευρά του, ο Γ. Μίχας τόνισε ότι υπερδιπλασιάστηκαν τα ανείσπρακτα έσοδα και ότι δεν αξιοποιείται η περιουσία του δήμου. Χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό μίζερο, ψεύτικο και αντιαναπτυξιακό και δήλωσε ότι η παράταξή του θα τον καταψηφίσει.

Από τον συνδυασμό του Π. Μαντούβαλου μίλησαν οι Φ. Καμπούρης και Γιάννης Μαστρονικόλας, που δήλωσαν, πως, παρότι διαφωνούν σε πολλά σημεία, θεωρούν ότι είναι υλοποιήσιμος και ότι θα τον υπερψηφίσουν.

Η Ελπίδα Παντελάκη, από τον συνδυασμό του ΚΚΕ, τόνισε ότι δεν συμφωνεί με την άποψη ότι η Ελλάδα βρίσκεται στα κάτω της, ενώ ο δήμος σε άνοδο. Σε άνοδο είναι το κεφάλαιο και η πλουτοκρατία, είπε, και δήλωσε ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, γιατί υπάρχει σοβαρή διαφωνία σε θέματα πολιτικής.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η Μαίρη Σταθάκη τόνισε ότι διαφωνεί με τις 200.000 ευρώ που προβλέπονται για την προστασία των φοινίκων, γιατί ο Πειραιάς δεν είναι… Σαχάρα για να έχει τόσους φοίνικες, όπως και για τη δαπάνη των 500.000 ευρώ για το νεκροταφείο της Αναστάσεως. Τον προϋπολογισμό αυτόν, τόνισε, θα τον ζήλευε ακόμα και… η Μέρκελ είναι ισοσκελισμένος και ανεφάρμοστος και δήλωσε ότι θα τον καταψηφίσει.

Αντίθετα, ο ανεξάρτητος Αντ. Καλογερόπουλος είπε ότι θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό, γιατί θεωρεί ότι είναι αρκετά συγκροτημένος και συγκρατημένος.


Σχολιάστε εδώ