Με καθυστέρηση δύο χρόνων ανακοίνωσαν μέτρα για την Αθήνα που είχε… ανακοινώσει ο Κακλαμάνης!

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος μαζί με τον δήμαρχο έρχονται με καθυστέρηση δύο ετών κι ενώ η πρωτεύουσα θυμίζει βομβαρδισμένη πόλη, μολονότι βρίσκονταν σε πλήρη φάκελο, που έχει παραδοθεί από τον τέως δήμαρχο Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη, το 2009!

Φαίνεται όμως, απ’ αυτά που ανακοίνωσαν στη «φιέστα» της περασμένης Πέμπτης στο Ζάππειο, ότι δεν τον έχουν διαβάσει καν… Απόδειξη της σύγχυσης που επικρατούσε στη συνέντευξη ήταν ένα απόσπασμα των δηλώσεων που έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ο οποίος «κάρφωσε» την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, Μένη Μαλιώρη, με αφορμή την… άνοδο των ναρκομανών στο Σύνταγμα.

«Είναι άκρως ανησυχητικό το φαινόμενο των τοξικομανών, αφού από την οδό Τοσίτσα ανεβαίνουν προς το Σύνταγμα» ήταν η ατάκα Καμίνη που προκάλεσε την αντίδραση της Μ. Μαλιώρη, η οποία φανερά θιγμένη ανάγκασε τον δήμαρχο να κάνει… κυβίστηση και να παραδεχθεί ότι δεν είχε πληροφορηθεί το σχέδιο δράσης της αποκέντρωσης του ΟΚΑΝΑ για την Αθήνα: «Τώρα κατάλαβα ότι δεν έχει εξαντλήσει την απορροφητικότητά του το πρόγραμμα!» είπε με… αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Καμίνης. Η σκληρή πραγματικότητα για τους Λοβέρδο – Καμίνη – Μαλιώρη είναι ότι από το 2009 υπήρχε ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο όπου οι μονάδες ΟΚΑΝΑ του κέντρου της πρωτεύουσας θα μεταφέρονταν σε νοσοκομεία εκτός αστικού ιστού, όπως «Σωτηρία», «Θριάσιο», «Ψυχιατρείο Αθηνών» κ.λπ. Μάλιστα, είχε ξεκινήσει η εφαρμογή και είχε ήδη μεταφερθεί ο ΟΚΑΝΑ της Τοσίτσα στον περίβολο του «Σωτηρία». Το εν λόγω σχέδιο επί 1,5 χρόνο εγκαταλείφθηκε, με το «επιχείρημα» της κ. Μαλιώρη ότι ο σχεδιασμός της μεταφοράς των ΟΚΑΝΑ δεν είναι επιστημονικά σωστός! Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ είχε πει χαρακτηριστικά τότε στον Ν. Κακλαμάνη ότι: «Τι θέλετε να μεταφέρουμε τους ΟΚΑΝΑ στον Ευαγγελισμό;» δείχνοντας έτσι ότι δεν έχει διαβάσει το επιχειρησιακό σχέδιο απομάκρυνσης των ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της Αθήνας.

Ενάμισι χρόνο μετά -ω του θαύματος- έγινε εγκατάσταση μιας μονάδας του ΟΚΑΝΑ στον Ευαγγελισμό!

Και μετά ο Καμίνης ψάχνει να βρει γιατί οι εξαρτημένοι ανεβαίνουν προς το Σύνταγμα. Ουσιαστικά έχουν μεταφερθεί στο Κολωνάκι, γύρω από τον Ευαγγελισμό, αφού μονάδα του ΟΚΑΝΑ βρίσκεται πλέον στο εν λόγω νοσοκομείο.


Σχολιάστε εδώ