Κάτω στον Πειραιά

Έτσι, δεν ήταν δυνατόν να γίνει καμία πληρωμή, ούτε φυσικά να δοθούν το δώρο στο προσωπικό και η μισθοδοσία του μήνα! Ο δήμαρχος μαζί με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Τ. Κάρλες επισκέφθηκαν τους κ. Γιαννίτση και Κουκουλόπουλο και τελικά κατάφεραν να αποσπάσουν 4,8 εκατ. ευρώ από αυτά που χρωστάει το κράτος στον δήμο και έτσι λύθηκε το πρόβλημα. Ωστόσο, αν δεν υλοποιηθεί η ρύθμιση του δήμου με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το πρόβλημα θα… επανέλθει δριμύτερο. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Μιχαλολιάκος, τόσο ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος όσο και οι κ. Σαμαράς και Καρατζαφέρης τον δέχθηκαν και έδειξαν κατανόηση στο οικονομικό πρόβλημα του δήμου, αντίθετα ο κ. Παπανδρέου δεν βρήκε χρόνο να τον δεχθεί…

// Έχουμε ξαναγράψει για τον αλτρουισμό και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο που δείχνουν οι Πειραιώτες και εκφράζεται με τη μαζική συμμετοχή τους στις δράσεις που ξεκίνησε τις τελευταίες μέρες ο δήμος για τη συγκέντρωση τροφίμων που θα διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι το ότι εκείνοι που σπεύδουν να δώσουν κάτι από το υστέρημά τους είναι οι φτωχοί. Είδαμε ανθρώπους φτωχικά ντυμένους να αφήνουν ένα κουτί γάλα ή ένα πακέτο μακαρόνια. Κι άλλους που πήγαν δύο κονσέρβες ή ένα πακέτο ρύζι. Υπήρξαν και άλλοι βέβαια που «άδειασαν» κούτες ολόκληρες, και μπράβο τους.

// Ανακαινίστηκε πλήρως και είναι πλέον έτοιμος να φιλοξενήσει και πάλι δημότες που έχουν ανάγκη ο Ξενώνας Αστέγων «Ανακούφιση», που βρίσκεται δίπλα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, στην Ομηρίδου Σκυλίτση. Μετά την πλήρη ανακαίνιση του, ο ξενώνας είναι έτοιμος να προσφέρει στέγαση και φιλοξενία σε 40 άστεγους δημότες του Πειραιά. Βασική επιδίωξη αποτελεί η ψυχοκοινωνική στήριξη και η κοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση των φιλοξενουμένων, έτσι ώστε να αποφευχθεί η μονιμότητα της παραμονής τους.

// Μόνο για να ακούσει τα όσα είπε ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ άξιζε τον κόπο που έκανε ο αναπληρωτής στην Παιδεία Κ. Αρβανιτόπουλος να παρακολουθήσει τη λιτανεία της εικόνας του Αγίου Ελευθερίου την περασμένη Τετάρτη στα Καμίνια. Μετά την επιστροφή της εικόνας στο ναό, ο Άγιος Πειραιά ευχαρίστησε τους παρισταμένους (τον δήμαρχο, τον βουλευτή της ΝΔ Τ. Μελά και του ΠΑΣΟΚ Δ. Καρύδη, τους υπόλοιπους παράγοντες της πόλης κ.λπ.) και έκανε ιδιαίτερη μνεία στον κ. Αρβανιτόπουλο λέγοντας: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπουμε μαζί μας σήμερα τον Καμινιώτη υπουργό κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο οποίος είναι γέννημα – θρέμμα των Καμινίων εδώ και τρεις γενεές»! Έτσι, όλοι οι Καμινιώτες -ήταν πάνω από 2.500 έξω από την εκκλησία- έμαθαν ότι ο νέος υπουργός ήταν ένας από αυτούς, και μάλιστα πολύ… παλαιότερος σε βάθος γενεών απ’ αυτούς… Και βέβαια θα το θυμούνται στις εκλογές, όταν θα κληθούν να επιλέξουν ποιοι θα τους εκπροσωπήσουν στη νέα Βουλή…

// «Βούλιαξε» το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές για εκπροσώπηση των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του δήμου. Επί 791 ψηφισάντων η παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ πήρε 323 ψήφους, ενώ η δεύτερη παράταξη της Δεξιάς 163. Η παράταξη που στήριξε το ΠΑΣΟΚ πήρε 101 και το ΠΑΜΕ 40.

// Συνεχίζονται με ιδιαίτερη ένταση αυτές τις γιορτινές μέρες οι προσπάθειες της Δημοτικής Αστυνομίας για την καταπολέμηση του παρεμπορίου. Το έργο της έχει εντυπωσιακό αποτέλεσμα, γι’ αυτό και ο δήμαρχος συνεχάρη δημόσια την περασμένη εβδομάδα τον επικεφαλής της, αντιδήμαρχο Γ. Δαβάκη. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στην απομάκρυνση παράνομων μικροπωλητών από τις οδούς Σ. Διός, Γ. Λαμπράκη, Ηρ. Πολυτεχνείου, Εθν. Αντιστάσεως και πλατείας Οδησσού. Στις επιχειρήσεις που έγιναν στα σημεία αυτά τις τελευταίες μέρες κατασχέθηκαν φυσικά έλατα και χριστουγεννιάτικα παιχνίδια.

// Δεν… τραβάει η Ρεπούση. Σε εκδήλωση που έγινε στον Κορυδαλλό για θέματα παιδείας από τη Δημοκρατική Αριστερά, στην οποία μετείχε και η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός, δεν παρέστησαν ούτε… 12 άτομα! Έτσι, τα «μάζεψαν» γρήγορα γρήγορα οι διοργανωτές και τελείωσαν άρον άρον την εκδήλωση πριν της ώρας της… 8

// Συνήθως αυτές τις μέρες βγαίνουν οι… καλικάντζαροι. Στον Πειραιά όμως από του Αγ. Σπυρίδωνα και μετά έχουν βγει οι… βρικόλακες! Μυρίστηκαν… αίμα (εκλογές), βλέπετε…

// Τεράστια επιτυχία σημείωσαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στα ΚΑΠΗ. Πάνω από 250 άτομα συμμετέχουν και διασκεδάζουν με την… καρδιά τους. Στις εκδηλώσεις μετέχει η μπάντα του δήμου, λαογράφος που εξηγεί τα έθιμα των ημερών, Άγιος Βασίλης που μοιράζει δώρα και τριμελής ορχήστρα. Να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά διοργανώνονται στα ΚΑΠΗ χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις… πριν από τα Χριστούγεννα! Η αρμόδια αντιδήμαρχος Μελίνα Φύκια, παρότι βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, την οποία αναγνωρίζουν όλοι.

// Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η παρουσία του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραϊκής και Νήσων στη Διεθνή Έκθεση Εικαστικών που γίνεται αυτές τις μέρες στο Πάρκο Μηχανικής Καλλιέργειας της Νίκαιας. Στην έκθεση πήραν μέρος 100 εικαστικοί. Να σημειώσουμε πως στα εγκαίνια για πρώτη φορά παρουσιάστηκε η νέα χορωδία νέων και η ορχήστρα του ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΡΓΩ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Παντελή Γούσα. Ο δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας-Ρέντη και επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού Νίκαιας-Ρέντη «Σύγχρονη Πόλη» Γιάννης Μαρωνίτης τόνισε για τη νέα χορωδία, πως είναι ένα εκπληκτικό σχήμα που θα έχει πολλά να προσφέρει, αφού θα παίρνει μέρος αφιλοκερδώς σε όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται με σκοπό την ενίσχυση των φτωχών συνανθρώπων μας.

// Από αυτόν τον μήνα άρχισε να γίνεται η παρακράτηση του ενός μισθού σε όλους τους αιρετούς. Η παρακράτηση θα γίνει σε τρεις δόσεις. Δηλαδή όλοι οι… αιρετοί, περιλαμβανόμενου και του δημάρχου, θα παίρνουν επί 3 μήνες τα 2/3 του μισθού τους.

// Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης και ο αντιπρόεδρος Δημήτης Τσατσαμπάς είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και δήμαρχο Αγίων Αναργύρων και Καματερού Νίκο Σαράντη. Η αντιπροσωπεία του ΠΕΣΥΔΑΠ ενημέρωσε αναλυτικά τον πρόεδρο της ΠΕΔΑ για τον σχεδιασμό σχετικά με τη βιωσιμότητα του Συνδέσμου, την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων της ευρύτερης περιοχής, καθώς και τις οριζόντιες διαδημοτικές δράσεις που υλοποιεί. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το καινοτόμο έργο που προωθεί ο ΠΕΣΥΔΑΠ και αφορά στη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου και λιμνοδεξαμενής στο όρος Αιγάλεω για την αξιοποίηση του νερού της Ψυττάλειας. Οι εκπρόσωποι του ΠΕΣΥΔΑΠ ζήτησαν τη παρέμβαση της ΠΕΔΑ και του προέδρου της για το ξεπέρασμα των δυσκολιών που δημιουργούνται από κρατικές υπηρεσίες, αλλά και περιφερειακές. Ο Ν. Σαράντης δήλωσε ότι το πρόβλημα της επάρκειας νερού σε λογικές τιμές είναι υπαρκτό και ότι μπορεί να δοθεί λύση από την Ψυττάλεια, καθώς και ότι η αυτοδιοίκηση στηρίζει το έργο αυτό γιατί μόνο έτσι μπορεί να αναπτυχθεί το πράσινο στο Λεκανοπέδιο και να βελτιωθεί δραστικά η ποιότητα ζωής.


Σχολιάστε εδώ