Εδέησε επιτέλους να υπογραφούν οι αρμοδιότητες…

Έτσι, ο Γιάννης Ραγκούσης έχει αρμοδιότητες να αποφασίζει για θέματα επιστημονικής τεχνολογικής έρευνας και ερευνητικών κέντρων των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης, να εγκρίνει προγράμματα ερευνών ανάπτυξης και αμυντικής παραγωγής, να εισηγείται στο ΚΥΣΕΑ την πολιτική για ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της αμυντικής βιομηχανίας, να αποφασίζει για την υγειονομική πολιτική στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και να καθορίζει την πολιτική σε θέματα εκπαίδευσης, τοποθετήσεων και μεταθέσεων του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Επιπλέον, να εισηγείται και να εφαρμόζει τη νομοθεσία σχετικά με τα στρατολογικά θέματα, τους αναπήρους πολέμου και ειρηνικής περιόδου, τα θύματα πολέμου, τους εφέδρους πολεμιστές και τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Να αποφασίζει για την κατάσταση της ιεραρχίας και τις προαγωγές των κατώτερων αξιωματικών, των ανθυπασπιστών και των μόνιμων και εθελοντών οπλιτών κάθε κατηγορίας των ΕΠΟΠ, των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης κ.λπ. Αντίθετα, στον Γιώργο Γεωργίου ανατίθενται οι αρμοδιότητες του συντονισμού και της έγκρισης των προγραμμάτων προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων, ο έλεγχος των συμβάσεων προμηθειών, οι αποφάσεις για θέματα κωδικοποίησης και τυποποίησης υλικών, έως 25 εκατ. ευρώ, η παροχή γενικών κατευθύνσεων στους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων για την κατάρτιση του τακτικού προϋπολογισμού, του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και η οικονομική πολιτική του υπουργείου.

Διατηρεί, επίσης, την ανώτατη εποπτεία για τη χρησιμοποίηση των πιστώσεων που διατίθενται με τον προϋπολογισμό καθώς και για τα μέσα υποστήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων. Επιπλέον, ελέγχει την πολιτική διεξαγωγής των ασκήσεων καθώς και κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες. Τέλος, στον υφυπουργό Κώστα Σπηλιόπουλο ανατίθενται το Πολεμικό Μουσείο, ο Αυτόνομος Οικοδομικός Οργανισμός Αξιωματικών, η Λέσχη Αξιωματικών, τα ασφαλιστικά ταμεία, οι στρατιωτικές φυλακές, η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού, η Ελληνική Θαλάσσια Ένωση, ο Προμηθευτικός Οργανισμός του Ναυτικού, η Υδρογραφική Υπηρεσία, ο Μεικτός Λόχος Στρατονομίας, η ΕΜΥ, οι φάροι κ.λπ.

Τόση φασαρία για τόσο λίγες εβδομάδες… Αλήθεια, πιστεύει κανένας ότι οι κύριοι αναπληρωτές θα προλάβουν να ενημερωθούν σωστά μέσα σε τόσο λίγο διάστημα, ώστε να αποδώσουν έστω και ελάχιστα; Φίλος της στήλης μάς διεμήνυσε ότι «αντί να κάθονται στα γραφεία τους νυχθημερόν και να μελετάνε εγκυκλίους, διαταγές και νόμους, οι κ. αναπληρωτές μας υποβάλλονται σε μια άτυπη διελκυστίνδα για το ποιος θα επισκεφθεί περισσότερες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων και ποιος θα βγάλει την ωραιότερη φωτογραφία…». Δεν έχει κι άδικο…


Σχολιάστε εδώ