ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

Για το «κούρεμα» των στεγαστικών δανείων, για τον έλεγχο των τιμών στο σούπερ μάρκετ, σε σχέση με τις τιμές που έχουν στις χώρες όπου εδρεύει η μαμά εταιρεία, όπως και για τις διαφορές (αυξητικές) μεταξύ Αθήνας και επαρχίας και νησιών στα βασικά είδη. Η κίνησή τους πάντως βρήκε πολλά ευήκοα ώτα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Και οι… προσφορές για ένταξη, συμμετοχή, πάρα πολλές. Υπάρχουν βέβαια και οι γνωστές έχθρες. Από βουλευτές που εκλέγονται στην ίδια περιφέρεια… Και πάνε απέναντι… Να σημειώσω ότι μετά το δείπνο στο σπίτι του Γκιουλέκα, την περασμένη Δυτέρα συναντήθηκαν οι «5» (Τζαβάρας, Μαρκόπουλος, Γκιουλέκας, Ελίζα Βόζενμπεργκ και Μαρία Κόλλια – Τσαρούχα) στο εστιατόριο «Αγορά», που βρίσκεται πίσω από το «Χίλτον», όπου με τη συνοδεία φαγητού καθόρισαν τις παραπέρα κινήσεις τους…

ΣΤΗΝ τελική ευθεία για τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων έχουν μπει στη ΝΔ καθώς μειώνεται η απόσταση από την ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών. Στα κεντρικά γραφεία γίνεται επεξεργασία των καταλόγων με τα ονόματα, ενώ ο γραμματέας του κόμματος Α. Λυκουρέντζος έχει αλλεπάλληλες επαφές με πρόσωπα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι βουλευτές. Τα κριτήρια που έχουν τεθεί από την ηγεσία είναι αυστηρά και συγκεκριμένα με διπλό στόχο: Αφενός να ανανεωθούν οι εκλογικοί συνδυασμοί σε ποσοστό της τάξης τουλάχιστον 60% και αφετέρου να ενεργοποιηθούν πρόσωπα άφθαρτα πολιτικά, καταξιωμένα στον επαγγελματικό τους χώρο και με σημαντική αποδοχή στις τοπικές κοινωνίες.

ΤΟΝ Γ. Ραγκούση για το θέμα της απελευθέρωσης των ταξί «κάρφωσαν» οι εκπρόσωποι της «τρόικας» στη συνάντησή τους με τον Αντ. Σαμαρά και τα στελέχη της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφεραν ότι ποτέ δεν ζήτησαν από τον τέως υπουργό Υποδομών συγκεκριμένες ρυθμίσεις για το νομοσχέδιο που έφτιαξε κι ότι ο ίδιος το ενέταξε στο Μνημόνιο. Ανάλογα πράγματα είπαν και στον Μ. Βορίδη, εξ ου κι ο τελευταίος επισήμανε ότι ο κ. Ραγκούσης, επειδή δεν μπορούσε να περάσει το νομοσχέδιο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι οι αλλαγές ήταν απαίτηση της «τρόικας».

ΤΑ βλέμματα αρκετών εκ των παρόντων τράβηξε το «πηγαδάκι» που στήθηκε, στο περιθώριο της εκδήλωσης της ΝΔ για τον Οδ. Ελύτη, την περασμένη Δευτέρα στο ξενοδοχείο «Κάραβελ». Αυτήκοες μάρτυρες ωστόσο επέμεναν αργότερα ότι Κ. Τασούλας, Κ. Τζαβάρας και Β. Αντώναρος δεν συζητούσαν πολιτικά η εσωκομματικά ζητήματα, αλλά ανέλυαν το τεράστιο έργο του τιμώμενου. Ως εκ τούτου δεν θα μου έκανε την παραμικρή εντύπωση αν οι θόρυβοι που καταγράφηκαν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή προέρχονταν τελικά από το Α΄ Νεκροταφείο. Το πιθανότερο είναι να… έτριζαν τα κόκαλα του ποιητή!


Σχολιάστε εδώ