Δημοτικές Παρωδίες

QQQ Την κάθετη άρνησή της να συμμετάσχει στην τριμελή επιτροπή που θα εξετάζει τις αιτήσεις εξαιρέσεως από την πληρωμή του τέλους ακινήτου μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ εξέφρασε η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ως γνωστόν, στη σύνθεση των επιτροπών προβλέπεται η συμμετοχή ενός εφόρου, ενός εκπροσώπου του οικείου δήμου και ενός αστυνομικού, ο οποίος όμως, έπειτα από παρέμβαση του υπουργού ΠΡΟ-ΠΟ Χρήστου Παπουτσή, δεν θα συμμετέχει. Οι συνδικαλιστικοί αντιπρόσωποι των εργαζόμενων στην τοπική αυτοδιοίκηση τονίζουν σε ανακοίνωσή τους ότι «δεν δέχονται να νομιμοποιήσουν την επιβολή του ”χαρατσιού” στους πολίτες, συμμετέχοντες στις επιτροπές που η κυβέρνηση αποφάσισε να συστήσει δήθεν για να εξαιρέσει όσους δεν μπορούν να καταβάλουν τον φόρο».

QQQ «Γερμανική μπότα» μπαίνει στους δήμους της χώρας, αφού εντός της πρώτης εβδομάδας του Ιανουαρίου φτάνει στην Αθήνα «ομάδα τεχνικής στήριξης» της ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης προερχόμενη από το Βερολίνο. Η ομάδα αυτή, που θα έχει την επίβλεψη της κατάρτισης των προϋπολογισμών των ΟΤΑ και της αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων, θα έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην υλοποίηση του προγράμματος «Καλλικράτης». Και ουσιαστικά θα αποφασίζει αντί του δημάρχου…

QQQ Με το «στανιό» θέλει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Μπέης να μεταφερθεί η έδρα του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος από την οδό Θήρας 31, όπου στεγάζεται σήμερα, στη Δημοτική Αγορά. Για τον λόγο αυτό παρέστη και μίλησε στην τελευταία συνεδρίαση του Διαμερισματικού Συμβουλίου, λέγοντας ότι αποτελεί επιθυμία των κατοίκων η μετεγκατάσταση των δημοτικών υπηρεσιών. Όπως είπε, έχουν συγκεντρωθεί για το αίτημα αυτό πάνω από 1.000 υπογραφές. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι οι υπογραφές συγκεντρώθηκαν για να φύγουν οι αντιεξουσιαστές και οι λαθρομετανάστες που έχουν παράνομα καταλάβει τον συγκεκριμένο χώρο από το 2006.

QQQ Από «κόσκινο» θα περάσουν οι τρεις δημοσυντήρητοι οργανισμοί (ΠΟΔΑ, ΟΝΑ και Μουσικά Σύνολα) που συγχωνεύονται σ’ ενιαίο νομικό πρόσωπο, υπό την προεδρία της «ευνοούμενης» του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, δημοτικής συμβούλου Τούλας Ψαράκη. Ο κ. Καμίνης επιμένει στον διαχειριστικό έλεγχό τους για την τετραετία Κακλαμάνη, παρά το γεγονός ότι τελευταία έχουν εκφραστεί αντιρρήσεις, κυρίως για τη διαδικασία. Κι αυτό γιατί η εταιρεία ορκωτών λογιστών που προωθεί η δημοτική αρχή έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για οικονομικές αλχημείες και, ως εκ τούτου, θεωρείται αφερέγγυα.

QQQ «Να σφίξουν το ζωνάρι τους» θα πρέπει το 2012 οι εργαζόμενοι στον Δήμο Αθηναίων, αφού ο νέος προϋπολογισμός θα είναι μειωμένος κατά 20%, με τις περικοπές να αφορούν κυρίως τη μισθοδοσία. Όσο για το πρόγραμμα τεχνικών έργων, θα περιοριστεί μόνο στην επισκευή των δρόμων, ενώ «πάνε περίπατο» οι εξαγγελίες για κατασκευή του Σεράφειου Κολυμβητήριου, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, και η «Διπλή Ανάπλαση» κόστους 2,65 εκατ. ευρώ.


Σχολιάστε εδώ