Για να κερδίσουν οι λαοί, πρέπει να χάσουν οι κερδοσκόποι

Η ευρωπαϊκή κακοδιαχείριση της ελληνικής κρίσης θυμίζει τον γνωστό παροιμιόμυθο: για ένα καρφί χάθηκε ένα πέταλο, για ένα πέταλο ένα άλογο, για το άλογο μια μάχη, για τη μάχη ένας πόλεμος, και με τον πόλεμο κινδυνεύει να χαθεί το παν…

Το φάρμακο των Βρυξελλών με συνταγή Βερολίνου είναι ατελέσφορο και επικίνδυνο.

Για να αντιμετωπισθεί το χρέος, χρειάζεται ανάπτυξη, και η συνταγή προβλέπει σαδιστική λιτότητα, η οποία φέρνει ύφεση, δηλαδή το διαμετρικά αντίθετο του ζητουμένου. Η ανάπτυξη δεν χρειάζεται φθηνά εργατικά χέρια, αλλά πλούσια μυαλά.

Ο κοινός νους επέβαλλε στους ηγέτες της Ευρώπης να επιδείξουν ευστροφία και διορατικότητα προβαίνοντας σε ορισμένες κατεπείγουσες κινήσεις:

– Συγκρότηση Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων.

– Ανάδειξη της EKΤ σε ύστατο δανειστή, με μεταβίβαση πόρων από τους πλουσιότερους στους φτωχότερους της Ένωσης.

– Ευρωομόλογα για να αναχαιτισθεί η επιθετικότητα των κερδοσκόπων.

Όμως, το αλαζονικό διευθυντήριο επιμένει σε σιδηρά δημοσιονομική πειθαρχία, με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και μηδενικά ελλείμματα.

Ταύτα, αντί πάσης θυσίας. Και πρωτίστως θυσίας της δημοκρατίας. Οι αγορές, εν ονόματι του δόγματος της περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας, ανατρέπουν εκλεγμένες κυβερνήσεις, κακές ή καλές αδιάφορο, και τις αντικαθιστούν «συναινετικά» με υπαλλήλους τους. Π.χ. Παπαδήμος, Μόντι, αμφότεροι επιφανή μέλη της Trilateral Commision, η οποία αρέσκεται να επικρίνει τις δυτικές κοινωνίες για υπερβολική… δημοκρατία.

Στο εξής, ο προϋπολογισμός κάθε χώρας θα προεγκρίνεται από τις Βρυξέλλες. Ίσον capitis deminutio της εθνικής κυριαρχίας.

Οι πατέρες της Ευρώπης την οραματίσθηκαν ένωση ελευθέρων, κυρίαρχων δημοκρατιών. Γιʼ αυτό προέκριναν την ομοφωνία, αντί της πλειοψηφίας. Τώρα καθιερώνεται η ενός ανδρός (ή μιας γυναικός) αρχή.

Βεβαίως, η φαταουλική συμπεριφορά της Γερμανίδας μεσομακροπρόθεσμα θα αποβεί και ο τάφος της Γερμανίας και όλης της Ευρώπης. Ακόμα και οι δικοί της (πρβλ. «Spiegel») προειδοποιούν ότι με αυτή τη γραμμή «η Γερμανία δεν θα περιστοιχίζεται πλέον από φίλους».

Καθώς οι εθελόδουλοι των Αθηνών δεν επέδειξαν την παραμικρή διάθεση αντίστασης στις μαστιγώσεις μας από το διευθυντήριο και το ΔΝΤ, οι βασανιστές δοκίμασαν πάνω μας όλα τα επινοήματα εξαναγκασμού μας σε ταπεινωτικές ενέργειες. Έφτασαν μάλιστα στο πιο ακραίο σημείο, ώστε συνεργός τους, μη αντέχοντας τα επόμενα, προφανώς βαναυσότερα, μέτρα, φέρεται έτοιμος να πηδήξει από το παράθυρο!

Οι μεγαλοευρωπαίοι απέτυχαν να αντιμετωπίσουν το ασήμαντο ελληνικό πρόβλημα και τώρα η πανώλη έφτασε στην αυλή τους. Η Μέρκελ απέκρουσε την πρόταση αλληλοασφαλισμού του χρέους (ευρωομόλογο), καθώς και τον μετασχηματισμό της ΕΚΤ σε δανειστή τελευταίας ευκαιρίας. Οι δύο αρνήσεις της, που απέσπασαν –μέγας ει Κύριε!– την ψήφο των 27-1, επιταχύνουν την ταφόπλακα της Ευρωζώνης. Ελλείψει Κοινοτικού Οίκου Αξιολόγησης, οι κακοποιοί Moodyʼs, S & P, Fitch σπεύδουν να υποβαθμίσουν Γαλλία, Γερμανία. Όλα εδώ πληρώνονται!

Οι εξελίξεις οδηγούν σε στάση πληρωμών τις περισσότερες χώρες.

Επείγει να αφήσουμε τις ευγένειες και να αξιώσουμε επιτακτικά τον συμψηφισμό του πραγματικού χρέους μας με τις γερμανικές επανορθώσεις.

Κλάσμα των απαιτήσεών μας επαρκεί.

Το επονείδιστο δεν το συζητούμε.

Οι κερδοσκόποι πρέπει να μάθουν να χάνουν, για να κερδίσουν οι λαοί…

www.papathemelis.gr


Σχολιάστε εδώ