αμυντικά θέματα

Στα όρια της απόγνωσης…

• Στα όρια της απόγνωσης βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, οι οποίοι παραμένουν ουσιαστικά απλήρωτοι και δεν ξέρουν πώς θα κάνουν Χριστούγεννα.

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη κινητικότητα της ΔΑΚΕ των Ναυπηγείων, η οποία πιέζει τόσο τη Συγγρού όσο και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, για να «ξεμπλοκάρει» κάποια κονδύλια του ΠΝ για τις συμβάσεις των πυραυλακάτων, που έχουν «κολλήσει» στη ΓΔΑΕΕ. Ο νέος υπουργός δεν είναι αρνητικός, οπότε μάλλον θα έχουμε εξελίξεις από αύριο.

Διπλωματικές αποχρώσεις στο ΥΕΘΑ

• Στη διπλωματία, ως γνωστόν, υπάρχουν αποχρώσεις… Είναι οι ιέρακες, οι περιστερές αλλά και οι… μπούφοι.

• Οι κ. Μπεγλίτης και Αβραμόπουλος, τέως και νυν ΥΕΘΑ, είναι πρώην διπλωμάτες, προώρως αποχωρήσαντες.

• Ο πρώτος, καλών προθέσεων, αποφάσισε να το παίξει ιέραξ, μεταφέρων στο υπουργείο του το αντιμιλιταριστικό πνεύμα του μέντορά του ΓΑΠ, και να καθοδηγείται από το… ΙΣΤΑΜΕ (Τόσκας, Τρυφιάτης, Τσάκωνας – ο πρώτος Αντγος εα, οι άλλοι ακαδημαϊκοί) και όχι από σώφρονες συμβούλους του και την ηγεσία:
– Κήρυξε τον πόλεμο κατά των Αρχηγών.
– Επετέθη δριμύτατα κατά των αποστράτων, απειλώντας ότι θα κόψει τον ομφάλιο λώρο που τους συνδέει με τους εε. Αγνοούσε ότι οι εε αξιωματικοί είναι παιδιά των εα.
– Εγκατέστησε γραμμή λαού – Γρ. ΥΕΘΑ για θέματα κληρωτών. Το άκρον άωτον του λαϊκισμού… κ.ά. κ.ά.

• Ο δεύτερος, ο κ. Αβραμόπουλος, επίσης καλών προθέσεων, εμφανίζεται ως περιστερά (λευκή αλλά πονηρά). Και καλά κάνει.
– Έκανε επισκέψεις φιλοφρόνησης στα γραφεία των Αρχηγών και ήπιε καφέ, από μέτριο έως πολλά βαρύ και όχι.
– Κάλεσε τις διοικήσεις των αποστράτων στο γραφείο του, όπου τους επιφύλαξε θερμή υποδοχή. Είπαν πολλά. Τους τράταρε γλυκό, τους πρόσφερε και μέντα, μα για το φονικό (συντάξεις, επιδόματα, Ταμεία κ.λπ.) δεν είπανε κουβέντα, όπως λέει σε έναν στίχο του ο αξέχαστος Ν. Γκάτσος, συμπατριώτης του κ. υπουργού.

• Κατάργησε τον δίαυλο πολιτών – γραφείου υπουργού. Υπάρχουν άλλοι τρόποι προσέγγισης, που λειτουργούν επιτυχώς.

• Αντελήφθη, ταχέως, την ιδιαιτερότητα του χώρου που υπηρετεί…
• Θα κλείσω το σχόλιο διερωτώμενος: Ο κ. Τρυφιάτης του ΙΣΤΑΜΕ με ποια προσόντα διορίσθηκε διευθύνων σύμβουλος στα καταρρέοντα ΕΑΣ;

Ο ΑΝΥΕΘΑ κ. Γ. Ραγκούσης

• Κανένας, φυσικά, δεν τον είχε προϊδεάσει ότι θα γίνει αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.
Ως υπουργός Εσωτερικών έφτιαξε έναν νόμο (3838/10), κατόπιν έμπνευσης και υπόδειξης του πολυεθνιστή και θιασώτη του open frontiers (ανοιχτά σύνορα) κ. ΓΑΠ, «Περί πολιτικής συμμετοχής ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων», σύμφωνα με τον οποίο με συνοπτικές διαδικασίες χορηγείται ιθαγένεια σε χιλιάδες αλλοδαπούς και μαζί δικαίωμα ψήφου!

• Ο νόμος έχει χαρακτηρισθεί ως «Μπείτε, ”παιδιά”, κι αλέστε κι αλεστικά μη δίνετε» και σε συνδυασμό με μια Βενιζέλεια διάταξη περί δικαιώματος συμμετοχής στους διαγωνισμούς για τις Παραγωγικές Σχολές (Ευελπίδων, Ικάρων, Δοκίμων κ.ά.) όχι μόνο Ελλήνων το γένος θα σημαίνει πολλά για τις ΕΔ. Επίκειται διάβρωση…

• Ο νόμος, γενικά, θεωρείται προϊόν ελαφρότητας και ανευθυνότητας, γιατί δίδει δικαιώματα έλληνα πολίτη σε χιλιάδες λαθρομετανάστες, που τελικά θα αλλοιώσουν πλήρως τα εναπομείναντα ψήγματα εθνικής κυριαρχίας.
Επιπλέον, αποτελεί σάλπισμα πρόσκλησης για χιλιάδες ακόμα λαθρομετανάστες, που θα διέλθουν ελεύθερα τα μη φυλασσόμενα σύνορα για να βαπτισθούν έλληνες πολίτες, παραμένοντας όμως μουσουλμάνοι… Σε λίγο, ο δήμαρχος Αθηναίων θα είναι μουσουλμάνος και ίσως, αργότερα, ο Α/ΓΕΑ!

• Ευτυχώς, ο νόμος φαίνεται να ακυρώνεται από το ΣτΕ, αφού οι εισηγήσεις υπήρξαν καταπελτικές.

• Ο κ. ΑΝΥΕΘΑ, ωστόσο, παραβλέπων την αρχή του Αγάθωνα «Ο άρχων ουκ αεί άρχει…», προκήρυξε διαγωνισμό, μέσω opengov, προς αναζήτηση συνεργατών (με απόσπαση) τεχνικής υποστήριξης (Ε 12/12). Σημειώνεται ότι, όπως αναγράφεται στην προκήρυξη, η αξιολόγηση θα περατωθεί ύστερα από 6 μήνες! Καλά, τόσους διακεκριμένους επιστήμονες έχουν οι ΕΔ, δεν βρήκε έναν του γούστου του, και μάλιστα αμέσως διαθέσιμο;

Έργα πελταστών

• Έπιασε αμέσως δουλειά ο νέος Α/ΓΕΣ, Αντγος κ. Κων. Ζαζιάς. Δεν χρειάστηκε πολλή «προθέρμανση», αφού γνωρίζει άριστα και Νοτίους (πρώην επιτελάρχης ΑΣΔΕΝ, διοικητής Κω κ.ά.) και Βορείους (δκτής Δ’ ΣΣ).

• Έστειλε μαζικά την ΙΙ Δ’ ΕΣΣΟ σε Έβρο και νησιά για να καλύψει τα τεράστια κενά των μονάδων, που τα γνωρίζει καλά, και μέρος των… 3.917 (!) λεγεωναρίων που είχαν κρατηθεί εδώ πριν για να… υπερασπισθούν την Αττική. Δυστυχώς, εξακολουθεί να θεωρείται η Αττική από πολλούς πολιτικούς πρώτη γραμμή άμυνας! Προφυλακή μάχης…

• Παράλληλα, προχωρεί στην επίσπευση των διαδικασιών απόκτησης υλικού δωρεάν από τις ΗΠΑ, που άρχισε ο άξιος προκάτοχός του, στρατηγός κ. Φ. Φράγκος, αναφορικά:
– Με την επιλογή αρμάτων ΜΙΑΙ, με επιδίωξη να είναι ενεργά ευθύς ως παραληφθούν, χωρίς πολλές απαιτήσεις συντήρησης (μην ξεχνάμε ότι ο Αρχηγός είναι αρματιστής και γνωρίζει καλά τα των ερπυστριών και πυργίσκων).
– Με την παραλαβή μεγάλου αριθμού τροχοφόρων (όπως ΤΟΜΠΜ113Α2, αυτοκινούμενοι εκτοξευτήρες Μ901TUA, 130 τεθωρακισμένα οχήματα πυροβολικού κ.ά.), δωρεάν κι αυτά, που περιμένουν παραλαβή σε κάποιο ντοκ λιμανιού των ΗΠΑ, αλλά δεν υπάρχουν χρήματα (περίπου 8 εκατ. δολ.) για το πλοίο! Στην περίπτωση αυτή αναζητήθηκε από τον Α/ΓΕΣ πατριώτης εφοπλιστής, που φαίνεται ότι βρέθηκε!

• Όλα αυτά υπό τη λυσσώδη αντίδραση του γερμανικού λόμπι… Ηρεμία, παιδιά, αρκετά εισπράξατε…

• Όταν οι τελευταίες, διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι το στρατιωτικό δυναμικό της Τουρκίας ξεπερνά τις 600.000, χωρίς να υπολογίζουμε τους πολιτοφύλακες, δεν είναι δυνατόν το 1/4 κάθε ΕΣΣΟ να παραμένει στην Αττική και οι μονάδες να είναι γυμνές. Καλά θα κάνουν, λοιπόν, οι πολιτικοί ιθύνοντες του ΥΕΘΑ να αφήσουν τους Αρχηγούς, σε αυτόν τον τομέα, να κάνουν τη δουλειά τους. Όπου να ‘ναι, έρχεται και η αύξηση της θητείας, που είναι εντελώς απαραίτητη. Είναι ευκαιρία η τωρινή ηγεσία του ΥΕΘΑ, που είναι… τρικολόρε, να λάβει αυτήν τη γενναία απόφαση.


Σχολιάστε εδώ