40.000 ευρώ σε παράτες

Την ώρα που δεν υπάρχουν χρήματα για πετρέλαιο σε πολλά σχολεία της Αθήνας, με μαθητές να λιποθυμούν από την πείνα, η δημοτική αρχή μοιράζει λεφτά σε παράτες με τους μετανάστες! Πράγματι, με εισήγηση της δημοτικής συμβούλου Μαρίας Κουβέλη θα διατεθούν 40.000 ευρώ στο Συμβούλιο Μεταναστών για τη διοργάνωση της γιορτής της «Ημέρας του Μετανάστη». Για κάτι τέτοια, λεφτά υπάρχουν…

• Απίστευτο κι όμως αληθινό… «Στον αέρα» βρίσκονται χιλιάδες κλήσεις που έχει «κόψει» η Δημοτική Αστυνομία επί δημαρχίας Καμίνη, με αποτέλεσμα να τινάζεται στον αέρα ο προϋπολογισμός του Δήμου Αθηναίων. Ένα από τα τελευταία, δηλαδή, οικονομικά «προπύργια», για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις που έχει ο Δήμος Αθηναίων απέναντι στους δημότες του. Η αποκάλυψη ότι οι κλήσεις από την ημερομηνία της υπογραφής της επέκτασης της σύμβασης της ελεγχόμενης στάθμευσης δεν είναι νόμιμες έγινε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Πέμπτης από τον Νικήτα Κακλαμάνη, υποχρεώνοντας τον Γιώργο Καμίνη να πάρει πίσω άρον άρον το θέμα ανανέωσης της σύμβασης με την εταιρεία που εκδίδει τις κάρτες της ελεγχόμενης στάθμευσης, ενώ την ίδια ώρα ο αντιδήμαρχος Τάσος Αβραντίνης που είχε πρωτοφέρει το ζήτημα στη συνεδρίαση, «τραβούσε τα μαλλιά» του. Τι ακριβώς είχαν κάνει οι «εγκέφαλοι» του Καμίνη, προκειμένου να ενεργοποιήσουν άμεσα την παραπάνω σύμβαση και να εισπράττουν έτσι «ζεστό χρήμα» μέσω των κλήσεων; Πολύ απλά… προσπέρασαν το Ελεγκτικό Συνέδριο, από το οποίο απαιτείτο έγκριση της επέκτασης της σύμβασης, και την κατέθεσαν όταν, πλέον, την είχαν υπογράψει! Τα αποτελέσματα ήταν το Ελεγκτικό Συνέδριο να τη γυρίσει πίσω και ουσιαστικά να κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα το ταμείο του δήμου. Ο λόγος; Οι χιλιάδες κλήσεις που είχαν «κοπεί» στους δημότες της Αθήνας δεν έχουν ισχύ, ενώ όποιος έχει πληρώσει μπορεί να ζητήσει πίσω τα χρήματά του από τον Δήμο Αθηναίων!
Χαρακτηριστικό της δύσκολης θέσης στην οποία βρέθηκε ο Γ. Καμίνης είναι ότι, αν και έφερε το θέμα προς ψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο ως «κατεπείγον» και το πέρασε από την πλειοψηφία, στη συνέχεια, μετά την αποκάλυψη Κακλαμάνη, υποχρεώθηκε να το «μαζέψει», παραδεχόμενος μάλιστα ότι ήταν λάθος οι νομικοί χειρισμοί που έγιναν στην υπόθεση!

***

«Χάσαμε τον φάκελο, στοπ»
Τα όσα έρχονται στο φως σε κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας είναι πραγματικά «για γέλια και για κλάματα». Ένα ακόμη περιστατικό που απέδειξε την άγνοια και ανικανότητα των στελεχών της παράταξης Καμίνη διαδραματίστηκε την Πέμπτη, όταν ήρθε προς συζήτηση το ζήτημα για το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών. Το θέμα έφερε ο Νικήτας Κακλαμάνης, ζητώντας να πληροφορηθεί τις ενέργειες του δήμου για τα 100 στρέμματα στο Σχιστό για τα οποία είχε συμφωνηθεί με την Εκκλησία να διατεθούν, ώστε να γίνει εκεί το αποτεφρωτήριο, όπως είχε αποκαλύψει πριν από τρεις εβδομάδες το «ΠΑΡΟΝ». Τότε συνέβη το εξής αμίμητο. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ανέφερε ότι, αν και αναζητεί μήνες τον σχετικό φάκελο, δεν έχει καταφέρει να τον… ανακαλύψει: «Τον ψάχνω, αλλά δεν μπορώ να τον βρω», ήταν η «υπεύθυνη» απάντησή του προς τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος την ίδια ώρα κρατούσε τον φάκελο στα χέρια του: «Δεν ασχοληθήκατε καθόλου με το ζήτημα. Χάνεται δημοτική περιουσία. Για ποιον λόγο δεν πήγατε στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου να τον βρείτε; Γιατί δεν μας πήρατε ένα τηλέφωνο να μας ρωτήσετε; Δεν σας ενδιαφέρει, γι’ αυτό…» ήταν το «κατηγορώ» Κακλαμάνη, ο οποίος «κάρφωσε» και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτη Μπέη, όταν είπε ότι, εκτός από άδεια ταμεία, η νέα δημαρχιακή αρχή, παρέλαβε και γραφεία χωρίς φακέλους. «Μα τι λέτε; Υπάρχει ομόφωνη απόφαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, έχει και την ψήφο σας. Πράγμα που σημαίνει ότι είχατε τον φάκελο στα χέρια σας όταν ψηφίζατε ”ναι” επί δικής μου θητείας. Δεν έπρεπε να γνωρίζετε πώς έχει το θέμα και πού βρίσκεται ο φάκελος;», ήταν η απάντηση του κ. Κακλαμάνη.

*** Στη Βουλή θα φέρει το θέμα της κλοπής μέρους των μαρμάρινων στηλών που κοσμούσαν το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, που αποκάλυψαν οι «Δημοτικές Παρωδίες», ο βουλευτής Β’ Αθήνας της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δηλώνει άγνοια για την υπόθεση, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τη μη ενημέρωσή του στον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Ανδρέα Βαρελά και τον γενικό γραμματέα Θοδωρή Λιβάνιο.
Οι τελευταίοι έχουν τουλάχιστον ευθύνες, γιατί απέκρυψαν το θέμα και δεν προχώρησαν στις δέουσες ενέργειες, προκειμένου να αποκαλυφθεί ποιοι έκλεψαν τουλάχιστον δώδεκα στήλες και πέντε κολόνες και τεμάχισαν αρκετές άλλες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει μηνυτήρια αναφορά για τα «μάρμαρα της Βουλής» από τον μέχρι πρότινος υπεύθυνο ασφαλείας του εργοταξίου του δήμου, Γιώργο Ρέμπη. Ο τελευταίος… στάλθηκε μετά την καταγγελία του, με συνοπτικές διαδικασίες, στην «άγονη γραμμή» των ειδικών συνεργείων.


Σχολιάστε εδώ