Διάδρομοι και Ψίθυροι

ξAγροτική και Γενική Τράπεζα: Προσοχή τις επόμενες ημέρες στη συμπεριφορά τους, καθώς από την Πέμπτη διαπραγματεύονται με προσαρμοσμένη τιμή (στα 0,376 και 0,378 ευρώ αντίστοιχα). Να «κατασταλάξουν» πρώτα, καθώς από τις 14 του μηνός θα διαπραγματεύονται στην αγορά και τα δικαιώματα για τις αντίστοιχες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των δύο τραπεζών…
ξΗλεκτρονική Αθηνών: Από τις 16/12 θα τεθούν προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές της.
ξΣημεία των καιρών! Το τελευταίο report της Citi για την ελληνική αγορά είναι αποκαλυπτικό: Για το 2012, οι μετοχικές επιλογές της Citigroup είναι η Coca-Cola 3E, ο ΟΠΑΠ, η Frigoglass, η Folli Follie και η Μέτκα. Αντιθέτως, ΔΕΝ περιλαμβάνεται ούτε μια τράπεζα στις προτεινόμενες επιλογές του οίκου.
ξΣτην ίδια έκθεση, η Citi θεωρεί πως μέσα στο 2012 η Ελλάδα έχει πιθανότητες 25-30% να αποχωρήσει από το ευρώ, ενώ, αν δεν συμβεί τελικά αυτό, θα πρέπει να προχωρήσει σε μια νέα αναδιάρθρωση του χρέους έως το 2013!
ξΣτην ίδια κατεύθυνση και οι τελευταίες συστάσεις της S&P για τον τραπεζικό κλάδο. Που έχει πάψει προ πολλού να είναι ελκυστικός σχεδόν για όλους τους μεγάλους οίκους. Στην προκειμένη περίπτωση, η S&P απλώς επιβεβαίωσε την αξιολόγηση (αρνητικές προοπτικές – outlook) για την Εθνική Τράπεζα.
ξΑπό τις μετοχές που πρωταγωνίστησαν θετικά τις προηγούμενες ημέρες ξεχωρίζουν αυτές της Marfin Popular Bank, του Μυτιληναίου, της Motor Oil, της Πειραιώς και των ΕΛΠΕ.
ξΣε δεύτερο πλάνο -και πάντως με σαφώς σταθεροποιητική διάθεση- κινήθηκαν οι τίτλοι των: MIG, Τιτάν, Jumbo, ΟΤΕ, Βιοχάλκο και του ΟΠΑΠ.
ξΣτον αντίποδα οι Eurobank και Alpha Bank, αλλά και ο τίτλος του Ελλάκτορα, των ΚΑΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.


Σχολιάστε εδώ