Αν χρειαστεί, θα επανέλθουμε με νέα επιστολή, λένε οι «6»

Ο λόγος για κάποιους από τους «6» νέους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι την πρώτη του Δεκέμβρη, την προπερασμένη Πέμπτη, δημοσιοποίησαν τις θέσεις και τις απόψεις τους για την επόμενη μέρα του Κινήματος.

Όπως μας είπαν, δεν φιλοδοξούν να αποτελέσουν τάση, γιατί προέρχονται από όλες τις τάσεις. Ανάμεσά τους υπάρχουν προσκείμενοι στον Παπανδρέου, φίλοι του Λοβέρδου, αλλά και οπαδοί του Βενιζέλου. Και σίγουρα δεν είναι μόνο έξι. Είναι και 4-5 άλλοι εκλεγέντες για πρώτη φορά βουλευτές, που κρίθηκε σκόπιμο να μην υπογράψουν την επιστολή-παρέμβαση, ακριβώς για να μη θεωρηθεί ότι φιλοδοξούν να εμφανιστούν σαν ομάδα ή τάση. Η επιστολή οριστικοποιήθηκε την Τρίτη (29 Νοεμβρίου) σε συνάντηση που είχαν όλοι οι συμμετέχοντες στη σύνταξή της, στο εντευκτήριο της Βουλής.

Όπως τόνισαν οι συγκεκριμένοι βουλευτές στο «Π», με την επιστολή τους δεν κατηγορούν κανέναν. Ζητούν όμως να γίνει αυτοκριτική και απολογισμός για να διαπιστωθούν οι αιτίες οι οποίες οδήγησαν στο να τρωθεί η φυσιογνωμία του κόμματος. Κάνουν προτάσεις για ανασύνταξη σε σταθερή κεντροαριστερή πορεία και διάθεση. Ουσιαστικά, με την επιστολή –όπως επισημαίνουν– θέλησαν να καταδικάσουν τη στάση του Μ. Χρυσοχοΐδη, που ως κορυφαίος υπουργός έχει ευθύνες για την εικόνα απαξίωσης που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ, ενώ καλούν όσους μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο για την ενότητα του Κινήματος, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Εδώ, όπως φαίνεται, πετάνε το μπαλάκι στον Γιώργο Παπανδρέου αφού, έμμεσα πλην σαφώς, του υποδεικνύουν πως αν το απαιτεί το συμφέρον του κόμματος θα πρέπει να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για να το διασφαλίσει, ακόμα και να παραιτηθεί από την ηγεσία.

Οι ίδιοι δηλώνουν πως είναι πολύ πιθανόν να επανέλθουν με νέα επιστολή-παρέμβασή τους στις εσωκομματικές εξελίξεις, αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν απαιτηθεί από τις συνθήκες που θα δημιουργηθούν. Δεν έχουν δηλαδή σκοπό να γράφουν επιστολές…

Εκείνο που υπογράμμισαν είναι πως δεν δεσμεύονται με τίποτα και με κανέναν, δηλαδή η υπογραφή τους στο συγκεκριμένο κείμενο δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να υπογράψουν επιστολή που ενδέχεται να κυκλοφορήσει από άλλους συναδέλφους τους. Κάτι που σημαίνει ότι στο ΠΑΣΟΚ περιμένουν κι άλλες επιστολές-παρεμβάσεις. Στο τέλος, δηλαδή, δεν θα μιλάμε για κόμμα, αλλά για… ταχυδρομείο!


Σχολιάστε εδώ