Όσοι αποφασίζουν επονείδιστες και άδικες για τον λαό και τον τόπο συμβάσεις θα το πληρώσουν!

Χαρακτηριστικά, ο Α. Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον νέο πρωθυπουργό έσπευσε να δηλώσει ότι «όταν το κύριο δίλημμα σήμερα στην Ευρώπη είναι αλλαγή πολιτικής, δηλαδή επανίδρυση της Ευρωζώνης ή διάλυση, η επιμονή της χώρας μας σε μια πολιτική που διαλύει την Ευρωζώνη είναι τουλάχιστον επικίνδυνη.

Εξηγήσαμε στον κ. Παπαδήμο ότι διαφωνούμε με την επιλογή του Μνημονίου και της αυστηρής λιτότητας, γιατί αυτή έχει αποδειχτεί πια ότι είναι αποτυχημένη και δεν οδηγεί μόνο την κοινωνία στον όλεθρο, αλλά και όλη την Ευρωζώνη στη διάλυση».

Στον ΣΥΝ ανησυχούν για την εμμονή σε αυτήν την πολιτική, καθώς επίσης επαναφέρουν σε κάθε ευκαιρία το θέμα που έχει να κάνει με τη δημοκρατική νομιμοποίηση αυτών των κρίσιμων επιλογών, δηλαδή τη δημοκρατική νομιμοποίηση της συγκυβέρνησης και της Βουλής.

Ένα θέμα δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας, τονίζουν αναφερόμενοι στον τρόπο με τον οποίο συγκροτήθηκε η παρούσα κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ο Α. Τσίπρας δήλωσε κατηγορηματικά ότι η χώρα μας θα πρέπει να μη συζητήσει καν την εφαρμογή αποφάσεων που θα δένουν χειροπόδαρα το μέλλον του ελληνικού λαού, αφού ήδη η απόφαση κορυφής της ΕΕ της 26ης Οκτωβρίου έχει γίνει ήδη παρελθόν και «συνεπώς, δεν μπορεί στη βάση μιας απόφασης που είναι παρελθόν εμείς να συζητάμε επονείδιστες δανειακές συμβάσεις για το συμφέρον της χώρας και του λαού.

Πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε με ομαλές διαδικασίες σε εκλογές, προκειμένου τελικά ο ελληνικός λαός να αποφασίσει και για το μέλλον του και για τη ζωή του και για τον τόπο». Αυτό που πραγματικά διακυβεύεται σήμερα δεν είναι η παρουσία ή όχι της χώρας μας στην Ευρωζώνη, είναι η ίδια η κυριαρχία του ελληνικού κράτους, εκτιμούν στον ΣΥΝ και υπογραμμίζουν ότι βασικός στόχος αυτής της πολιτικής που γίνεται για «τη σωτηρία της χώρας» είναι η εσωτερική υποτίμηση και ταυτόχρονα εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Ως εκ τούτου, υπογραμμίζουν ότι μεγαλύτερο έγκλημα από το έγκλημα του πρώτου Μνημονίου, που ήταν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, οι οποίες με μαθηματική ακρίβεια μας οδήγησαν στην καταστροφή, είναι τώρα το έγκλημα της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Στον ΣΥΝ είναι ξεκάθαροι, αφού υπογραμμίζουν ότι με τη δανειακή σύμβαση που μας καλούν να υπογράψουμε και να ψηφίσουμε στη Βουλή, και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία, δένουν τον λαό και τη χώρα χειροπόδαρα για τις επόμενες δεκαετίες και γι’ αυτό όπως χαρακτηριστικά είπε ο Α. Τσίπρας:

«Απέναντι λοιπόν στον κ. Παπαδήμο και σε όλους όσοι μας κυβερνούν με δοτές διαδικασίες και με κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες που δεν αντιστοιχούν στην κοινωνική πραγματικότητα να κρατήσουμε το όπλο της δημοκρατίας και να δώσουμε τον λόγο στον λαό.

Και το δεύτερο βήμα που θα έπρεπε να κάνουμε θα ήταν να προχωρήσουμε γοργά σε μια επιχείρηση αναδιανομής του πλούτου, όσο μπορούμε».

Μάλιστα, στον ΣΥΝ ξεκαθαρίζουν ότι «αυτοί που τώρα αποφασίζουν επονείδιστες, αντισυνταγματικές και κατάφωρα άδικες συμβάσεις ενάντια στο συμφέρον του ελληνικού λαού θα πληρώσουν.

Εμείς δεν θα τις αναγνωρίσουμε αυτές τις συμβάσεις. Και δεν θα αναγνωρίσουμε οποιαδήποτε σύμβαση ή συμφωνία ξεπουλάει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».


Σχολιάστε εδώ