Φλέβα χρυσού έχει γίνει η καταστροφή των άχρηστων πυρομαχικών…

Όπως φαίνεται είναι πολλά, πάρα πολλά τα λεφτά… Και κάποια λαμόγια έχουν χτυπήσει χρυσή φλέβα.

Τα ημερήσια κέρδη της εταιρείας που έχει αναλάβει την καταστροφή υπολογίζονται σε 25.000 ευρώ! («Αυτά είναι λεφτά», θα έλεγε ο Μίμης Φωτόπουλος!)

Αρχικά η καταστροφή γινόταν στην Ελευσίνα, ύστερα όμως από τις αντιδράσεις των κατοίκων τα πυρομαχικά καταστρέφονταν σε στρατόπεδο του Κυψελοχωρίου-Συκουρίου Λάρισας. Όμως και από κει μεταφέρθηκαν στη 2α Υ/Α της 388 ΠΑΠ, με έδρα το Μεγάλο Δέρειο στον Έβρο, με το σκεπτικό ότι εκεί ο τοπικός μουσουλμανικός πληθυσμός δεν θα αντιδράσει.

Στη διαταγή της Διεύθυνσης Υλικών Πολέμου (Φ.621/210/837850/31 Οκτωβρίου 2011) αναφερόταν:

«Τα πυρομαχικά, στο πλαίσιο της ασφαλούς συντήρησης καθώς και της πρόληψης καταστολής (!) ατυχημάτων κατά την εναποθήκευσή τους, απαιτείται να διακινηθούν προς την 388 ΠΑΠ/2α Υ/Α».

Όλες αυτές οι μετακινήσεις από στρατόπεδο σε στρατόπεδο για το ΓΕΣ έχουν τεράστιο κόστος για την παλετοποίηση και τη μεταφορά των προς καταστροφή πυρομαχικών…

Ευνόητο είναι ότι ο κερδισμένος είναι η εταιρεία που έχει αναλάβει την καταστροφή των πυρομαχικών.

Που κερδίζει και από τους ορειχάλκινους κάλυκες των αποσυρόμενων-άχρηστων πυρομαχικών, που τους συνθλίβει μ’ έναν κοινό σπαστήρα αδρανών υλικών, ο οποίος μάλιστα παρουσιάζεται ως… πιστοποιημένο μηχάνημα καταστροφής πυρομαχικών, κι αυτό το… χάβουν οι αρμόδιοι του ΓΕΣ, προφανώς όχι με το… αζημίωτο…

Επειδή αυτή η υπόθεση παραβρωμάει και εκθέτει το ΓΕΣ, θα πρέπει ο νέος υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος αύριο κιόλας να κάνει έρευνα από την οποία σίγουρα θα προκύψουν θάματα και πράγματα, αρμοδιότητας του Εισαγγελέα.


Σχολιάστε εδώ