ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ OIKONOMIKΩΝ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΕΣ!

Η υπουργική απόφαση (ΠΟΛ 1211/10-10-2011) αναφέρει σχετικά με την επιβολή μειωμένου συντελεστή ειδικού τέλους στους πολυτέκνους: « Σύμφωνα με το άρθρο 7 του κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν.2238/1994), τα τέκνα βαρύνουν, στην περίπτωση εγγάμων, τον υπόχρεο άνδρα και ως εκ τούτου για τον χαρακτηρισμό του πολυτέκνου λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των τέκνων του κωδικού 003 της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος οικονομικού έτους 2011. Στις περιπτώσεις που έχει συμπληρωθεί ο κωδικός 004 με αριθμό μεγαλύτερο ή ίσο του 4, τότε ο μειωμένος συντελεστής εφαρμόζεται στο ιδιοκατοικούμενο ακίνητο της συζύγου κατά το ποσοστό της».

Δηλαδή, μία πολύτεκνη μητέρα που κατοικεί με την οικογένειά της σε σπίτι που απέκτησε, π.χ., με γονική παροχή, δεν δικαιούται το μειωμένο τέλος ακόμη και εάν πληροί όλα τα κριτήρια, επειδή είναι παντρεμένη! Κι αυτό γιατί τα προστατευόμενα τέκνα βαρύνουν τον σύζυγό της (ο οποίος και τα δηλώνει) και έτσι δεν απαλλάσσεται η ίδια η μητέρα, ενώ, εάν ήταν διαζευγμένη και είχε την επιμέλεια των παιδιών, θα εδικαιούτο το μειωμένο τέλος! Θαυμάστε πολιτική!

Επίσης, εάν το ακίνητο ανήκει σε ορφανά (ανήλικα ή προστατευόμενα) τέκνα πολύτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας, το οποίο κληρονόμησαν μετά τον θάνατο του γονέα τους και ιδιοκατοικούν, ούτε αυτά απαλλάσσονται από το χαράτσι! Ο παραλογισμός δεν έχει όρια.

Δεν απαλλάσσονται ούτε οι πολύτεκνοι που πληρούν τις προϋποθέσεις, αλλά απέκτησαν το 4ο τέκνο τους εντός του 2011!

Ο υπουργός διακηρύσσει ότι θα κάνει διορθώσεις για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης. Λόγια χωρίς αντίκρισμα. Όταν ο συνταγματολόγος υπουργός νομοθετεί με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο και αξιώνει από την πολύτεκνη μητέρα να είναι διαζευγμένη(!) για να τύχει της απαλλαγής, αντιλαμβάνεται ο καθένας τον τρόπο που νομοθετούν οι άλλοι.

Όλα αυτά, βεβαίως, γίνονται στο πλαίσιο της συνταγματικής επιταγής του άρθρου 21, παρ. 1, που επιτάσσει ότι «η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του κράτους»!

Έτσι προστατεύουν την πολύτεκνη οικογένεια οι μαθητευόμενοι μάγοι που θέλουν να κυβερνούν!

Εκτός από το υπουργείο Οικονομικών, οι πολύτεκνες οικογένειες αντιμετωπίζουν και τις αυθαιρεσίες του υπουργείου Παιδείας, το οποίο προσπαθεί να στερήσει από τα παιδιά των πολυτέκνων τη δυνατότητα να σπουδάσουν, γιατί δήθεν δεν δικαιούνται να είναι στην ειδική κατηγορία των τέκνων πολυτέκνων, επειδή κάποιο από τ’ αδέλφια τους είναι άνω των 23 ετών(!)

Αναφερόμενος στη δήθεν ερμηνεία του υπουργείου Παιδείας, ο αξιόλογος και διακεκριμένος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ανδρέας Δημητρόπουλος, σε γνωμοδότησή του 32 σελίδων, αποφαίνεται: «Για την εισαγωγή των τέκνων των πολυτέκνων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με την ειδική κατηγορία των πολυτέκνων και των τέκνων τους αρκεί η πολυτεκνική ιδιότητα και δεν απαιτείται ως (πρόσθετη) προϋπόθεση και τα τέσσερα τέκνα τους να είναι κάτω των 23 ετών (ή κάτω των 25, εφόσον είναι φοιτητές), προκειμένου να δικαιούνται να εγγραφούν στη σχολή που έχουν επιτύχει».

Αναφέρει, όμως, και τα ακόλουθα για τις ρυθμίσεις της υπουργού Παιδείας: «Εκ προοιμίου, πάντως, να σημειωθεί ότι οι ρυθμίσεις αυτές δεν αποτελούν υπόδειγμα νομοθετικής αρτιότητας και ότι τόσο η αρίθμηση όσο και η γενικότερη επεξεργασία τους θα μπορούσαν και όφειλαν να είναι περισσότερο ευκρινείς. Η όλη ρύθμιση εμφανίζει έντονα στοιχεία προχειρότητας, που αγγίζει τη νομοθετική ανεπάρκεια. Τόσο οι διατυπώσεις όσο και η έλλειψη «νομοθετικής τάξης» αποτελούν τα βασικά της χαρακτηριστικά».

Κάθε άλλος σχολιασμός είναι περιττός. Την ώρα του λογαριασμού θα πάρουν την απάντηση.


Σχολιάστε εδώ