Τούμπες Παπαδήμου…

Ο άνθρωπος είναι τεχνοκράτης. Κοφτές μπαλιές και γρήγορες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν ξέρει να ελίσσεται και μάλιστα επιδέξια.
Τούμπα ο Παπαδήμος στην υπόθεση του κουρέματος των ομολόγων. Από εκεί που αρθρογραφούσε εναντίον, τώρα συντάσσεται. Χωρίς περιττά λόγια είπε στον Αλέξη Τσίπρα, που έκανε τις σχετικές επισημάνσεις στην «Ώρα του πρωθυπουργού», ότι δεν είναι αντίθετος σε μια αναδιάρθρωση του χρέους. Δικαιολογήθηκε μάλιστα λέγοντας ότι οι παρατηρήσεις που έχει κάνει στο παρελθόν ήταν συνδεδεμένες με την επιλογή συγκεκριμένων παραμέτρων, αλλά η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου διαμόρφωσε ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούμε να δουλέψουμε και να διαπραγματευθούμε ώστε να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα… (Το ίδιο θα μπορεί να ισχυριστεί και ο Γιώργος και όλοι εκείνοι που έλεγαν ότι τα κουστούμια κάνουν καλό…)
Στην πρώτη του εμφάνιση στην «Ωρα του πρωθυπουργού», ο κ. Παπαδήμος, ενώπιον κενών εδράνων και άνευ χειροκροτητών, ήταν καλός… Υπονόησε ότι δεν του λείπει το ταλέντο του πολιτικού, ξεδίπλωσε μάλιστα και κάποιες πτυχές του. Έτσι, όταν ο Αλέξης Τσίπρας τον ρώτησε ποια είναι πλέον η αρμοδιότητα του Πάγκαλου, καθώς στην προηγούμενη κυβέρνηση ήταν να καθυβρίζει την Αριστερά και τους λαϊκούς αγώνες, και αν ο πρωθυπουργός συμφωνεί με «όσα χυδαία είπε» καλώντας μάλιστα να πει αν θα τον εγκαλέσει ή θα τον έχει δίπλα του να καμαρώνει, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ο πρωθυπουργός: «Δεν δέχομαι ούτε συμφωνώ με τους χαρακτηρισμούς που κάνετε για μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου», απάντησε. Για τους μύδρους που εξαπέλυσε ο οξύθυμος αντιπρόεδρος, κουβέντα.


Σχολιάστε εδώ