Τα ξέρουν πρώτοι οι αναγνώστες του «Π»

Μέσα σε δύο χρόνια, από το 2010 μέχρι τον Οκτώβριο, φυγαδεύθηκαν στο εξωτερικό από καταθέτες στις τράπεζες 60 δισ. ευρώ, αποκαλύπταμε στο φύλλο της 6ης Νοεμβρίου, προσθέτοντας ότι μόνο τον Οκτώβριο «σήκωσαν» 7 δισ. ευρώ, πολλά από τα οποία μικροκαταθέτες. Την περασμένη Τρίτη το απόγευμα, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος επιβεβαίωσε τα παραπάνω στοιχεία, με την προσθήκη ότι το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου έφυγαν, αρκετά προς το εξωτερικό, 13 με 14 δισ. ευρώ.
Το σημειώνουμε για να έχουν οι φίλοι αναγνώστες μας και την απόδειξη ότι γνωρίζουν τα γεγονότα βδομάδες πριν από τους άλλους…
Τα έφαγαν τα ποντίκια…
Στην αγωνία τους μικροκαταθέτες να πάρουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες, ανήσυχοι από τις φήμες για δέσμευση καταθέσεων ή ότι θα πάμε στη δραχμή, απέσυραν τις καταθέσεις τους και κάποιοι τις έκρυψαν σε καμιά αποθήκη, όπου βρήκαν… τροφή τα ποντίκια και έκαναν τα χαρτονομίσματα κομμάτια. Και μετά έτρεχαν στις τράπεζες μήπως και τους ανταλλάξουν τα κομματιασμένα ευρώ.


Σχολιάστε εδώ