«Ταφόπλακα» στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Στο τέλος Δεκεμβρίου λήγει η χρηματοδότηση του προγράμματος από κοινοτικούς πόρους και δεν υπάρχει περίπτωση ανανέωσής του λόγω ολοκλήρωσης του χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εσωτερικών, με την ηγεσία του οποίου συναντήθηκαν πρόσφατα τα σωματεία εργαζομένων, αρκείται σε προφορικές διαβεβαιώσεις ότι θα βρει μέρος των χρημάτων και όχι το σύνολό τους, μάλλον από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Σύμφωνα, όμως, με ασφαλείς πληροφορίες, προωθείται η αντικατάστασή τους με ανέργους που θα προσληφθούν μέσω της λίστας του ΟΑΕΔ από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ). Πάντως, οι περισσότεροι απασχολούμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», που θεωρείται η πιο ανθρώπινη κοινωνική υπηρεσία των δήμων, έχουν να πληρωθούν από 6 έως 12 μήνες!

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν αποκτήσει συναισθηματικό δέσιμο με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, καθώς και τα άτομα με κινητικά προβλήματα ή με διανοητική υστέρηση που φροντίζουν. Απηυδισμένοι λοιπόν από τις υποσχέσεις, προχωρούν την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στην κήρυξη 24ωρης απεργίας, ενώ δεν αποκλείουν και πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Το βασικό αίτημά τους είναι η μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου και η απορρόφησή τους στις κοινωνικές υπηρεσίες των ΟΤΑ.


Σχολιάστε εδώ