Στα κάγκελα οι βουλευτές της ΝΔ

Οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν μηδαμινή συμμετοχή και συνεισφορά στο κόμμα, χαμηλή αποδοχή και αναγνωρισιμότητα στις τοπικές κοινωνίες, ενώ ορισμένους τους συνοδεύουν φήμες καθόλου κολακευτικές.

Ενώ υπάρχουν και στελέχη (πρώην βουλευτές) που… ανδραγάθησαν στις αρχές της δεκαετίας του ʼ90 επί ημερών του Κ. Μητσοτάκη. Τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν αρκούνται στο να προβάλλουν τη… σίγουρη υποψηφιότητά τους, προχωρούν ένα βήμα πιο πέρα: Κατηγορούν τους νυν βουλευτές ότι με την ψήφο τους στηρίζουν μέτρα και πολιτικές του Μνημονίου που φέρνει λιτότητα και εξαθλίωση.

Τα κρούσματα έχουν πυκνώσει τελευταία κι έχουν προκαλέσει την οργή των βουλευτών που ζητούν «εδώ και τώρα» από τη Λ. Συγγρού να βάλει φρένο οριστικά και αμετάκλητα στην υπόθεση αυτή. «Δεν είναι δυνατόν εμείς να στηρίζουμε την κυβέρνηση και κάποιοι να μας “υπονομεύουν” στις εκλογικές μας περιφέρειες» τονίζουν και ζητάνε την παρέμβαση της ηγεσίας και τη λήψη καταστατικών μέτρων (διαγραφές κ.ά.). Από τα κεντρικά γραφεία κατʼ επανάληψιν τους τελευταίους μήνες σε κάθε ευκαιρία επισημαίνουν ότι κανείς δεν έχει λάβει το χρίσμα να είναι βουλευτής, αλλά τα φαινόμενα αντί να υποχωρήσουν εντείνονται. Για τον λόγο αυτό οι βουλευτές ζητούν μια πιο δυναμική και πιο ξεκάθαρη παρέμβαση του κόμματος, από τον ίδιο μάλιστα τον Αντ. Σαμαρά.

Ωστόσο, από το επιτελείο της Λ. Συγγρού δεν φαίνεται να προσανατολίζονται σε μια τέτοια κίνηση, τουλάχιστον στο άμεσο διάστημα. Ίσως αυτό να γίνει πιο κοντά στον χρόνο των εκλογών.


Σχολιάστε εδώ