στα ενδότερα των ομάδων

• Πόσο καιρό σάς λέμε για τον πόλεμο που θα ξεσπάσει ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για τη διαιτησία; Όταν όλοι ασχολούνταν με αγωνιστικά ζητήματα, εμείς είχαμε αντιληφθεί τις παρασκηνιακές κινήσεις απ’ όλες τις πλευρές και σας ενημερώσαμε για όσα συζητούσαν μέσα από τις κλειστές πόρτες.

• Ακόμα και για την επιστροφή του Δημήτρη Καλόπουλου στους πίνακες σας είπαμε. Ο Θεσσαλονικιός επέστρεψε βέβαια μόνο για ένα παιχνίδι, ώστε να αποχωρήσει από τη διαιτησία με τις πρέπουσες τιμές που αρμόζουν σε διεθνή διαιτητή.

• Μόνο που για τον Παναθηναϊκό η επάνοδος του Καλόπουλου αποτέλεσε αιτία πολέμου. Διότι ερμήνευσαν την απόφαση της ΚΕΔ ως μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και πήραν τα όπλα.

• Στον Ολυμπιακό, που φέτος έχουν παράπονα από αρκετά σφυρίγματα, μόνο αναπάντητη δεν άφησαν την επίθεση του Παναθηναϊκού για τον Καλόπουλο. Συνέδεσαν μάλιστα τις κινήσεις των «πρασίνων» με τα ρεπορτάζ σε κάποια κανάλια και εμμέσως πλην σαφώς φωτογράφισαν τον Γιάννη Βαρδινογιάννη ως υπεύθυνο για την κριτική που γίνεται σε θέματα διαιτησίας.

• Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα το επόμενο διάστημα. Διότι η τιμωρία του Κύρκου, ο οποίος υποβιβάστηκε στη Φούντμπολ Λίγκα επειδή αρνήθηκε να σφυρίξει πέναλτι σε ανατροπή του Αβραάμ Παπαδόπουλου στον αγώνα Αστέρας – Ολυμπιακός, από τους περισσότερους ερμηνεύτηκε ως διάθεση για αλλαγή πλεύσης απέναντι στην ομάδα του Πειραιά.

• Ανεπανάληπτες στιγμές μάς εγγυάται και η επάνοδος στο προσκήνιο του Σάββα Θεοδωρίδη. Στην εποχή που όλα όσα ξέραμε έχουν ανατραπεί σε κάθε τομέα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης προχώρησε σε μία κίνηση που δείχνει ότι στο ποδόσφαιρο περνάνε μόνο οι παραδοσιακές συνταγές.

• Μόνο που με την ενέργειά του ο πρόεδρος του Ολυμπιακού εκτέθηκε ανεπανόρθωτα. Κατάφερε να αναδείξει τον Θεοδωρίδη ως τον μοναδικό άνθρωπο που μπορεί να σώσει τους «ερυθρόλευκους» και να τους οδηγήσει στην κατάκτηση του τίτλου.

• Εμμέσως πλην σαφώς, βέβαια, ο Μαρινάκης ομολογεί την αδυναμία του να διοικήσει σωστά την ομάδα του Πειραιά και να τη διατηρήσει στην κορυφή. Αρκεί να ρίξει κάποιος μία ματιά στα πρωτοσέλιδα για να αντιληφθεί πόσο αποτυχημένο εμφανίζουν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού οι περισσότερες εφημερίδες.

• Το μόνο που δεν έγραψαν είναι ότι χωρίς κάποιον γνώστη του ποδοσφαίρου δεν μπορεί να κάνει βήμα ο Μαρινάκης. Ρόλο στη διόγκωση του θορύβου για την επιστροφή του έπαιξε ασφαλώς και ο ίδιος ο Θεοδωρίδης με τις δημόσιες σχέσεις του και τις διαρροές ότι «μου τα ανέθεσε όλα εν λευκώ, επειδή ξέρω το ποδόσφαιρο καλύτερα από τον καθένα», όπως είπε χαρακτηριστικά σε κολλητό δημοσιογράφο.

• Είναι πάντως τρομερό αυτό που συμβαίνει με τους προέδρους του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Την περίοδο που ο Νικόλας Πατέρας μιλούσε καθημερινά με τον Αχιλλέα Μπέο και άκουγε τις συμβουλές του, ο Παναθηναϊκός πήρε άνετα το νταμπλ και έστειλε τον Ολυμπιακό του Σωκράτη Κόκκαλη στην 5η θέση.

• Με τον τότε πρόεδρο των «ερυθρολεύκων» να υποχρεώνεται να πουλήσει τις μετοχές του, επειδή βίωνε την απόλυτη απαξίωση από τους οπαδούς της ομάδας και άκουγε τα εξ αμάξης σε κάθε εντός έδρας αγώνα. Από κυρίαρχος του ποδοσφαίρου, μέσα σε μια χρονιά ο Κόκκαλης έγινε αποδιοπομπαίος τράγος χάρη στις συμβουλές του Μπέου στον Πατέρα.

• Όταν ο έγκλειστος στις φυλακές Ναυπλίου άφησε τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού και άρχισε την παρέα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Ολυμπιακός, που είχε περάσει στην ιδιοκτησία του τελευταίου, πήρε άνετα το πρωτάθλημα. Όσο για τον Πατέρα, υποχρεώθηκε σε αποχώρηση, και μάλιστα κακήν κακώς, διότι φοβήθηκε μήπως βρεθεί στη θέση του Κόκκαλη.

• Κατέληξε φέτος ο Μπέος προφυλακισμένος στο Ναύπλιο, και στον Ολυμπιακό κινδυνεύουν να χάσουν το πιο σίγουρο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Έτσι το χαρακτήριζε όλη η πιάτσα των παραγόντων αλλά και το σύνολο των ΜΜΕ.

• Να ευλογήσουμε εδώ τα γένια μας. Δεν πρόλαβε καλά καλά να κυκλοφορήσει την περασμένη Κυριακή το «Π», και η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού γνώρισε την ήττα στην Καβάλα.

• Με μία μεγάλη δικαίωση της ειδησεογραφίας που έχει ο συνάδελφος του μπάσκετ, ο οποίος έγραψε για τον προβληματισμό του Ομπράντοβιτς από τα νεκρά διαστήματα της ομάδας του. Οι «πράσινοι» δείχνουν να εξαφανίζονται από το γήπεδο σε κάποιες στιγμές των αγώνων τους.

• Αλλά και ο ποδοσφαιρικός συνάδελφος έγραψε ότι κάτι τρέχει με τον Τοροσίδη και την Τετάρτη ο Βαλβέρδε προτίμησε να βάλει τον Χαβίτο στο δεξί άκρο της άμυνας παρά τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Και φυσικά η απόφαση δεν είχε να κάνει με την ξεκούραση του Τοροσίδη, ο οποίος έχει παίξει λιγότερο από τους συμπαίκτες του εξ αιτίας του τραυματισμού του στον αγώνα της Εθνικής στο Ισραήλ.

• Για να μην πούμε και για το χάσμα ανάμεσα στον Νίκο Νοτιά και τον Σταύρο Αδαμίδη, που πιστοποιήθηκε από την εμφάνιση δύο διαφορετικών επενδυτών την παραμονή της γενικής συνέλευσης. Έναν άσο έβγαλε από το μανίκι του ο ομογενής εφοπλιστής και άλλον ο υπό παραίτηση την Πέμπτη πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.

• Ο Αδαμίδης κατάφερε, πάντως, και ξεσήκωσε εναντίον του τον κόσμο της ΑΕΚ με τις διαρροές των συνεργατών του για συζητήσεις με τούρκους επενδυτές. Μεγαλύτερη ντροπή στην ιστορία της «Ένωσης» δεν θα υπήρχε από το να βρεθεί ένας Τούρκος στο ΔΣ της ΠΑΕ, πόσο μάλλον να γίνει ιδιοκτήτης της.

• Πού ακούστηκε να συζητούν οι παράγοντές της με επιχειρηματίες από την Τουρκία; Μόνο αν κάποιος δεν γνωρίζει τι σημαίνει ΑΕΚ, τους δεσμούς της με το Βυζάντιο μέσω του δικέφαλου αετού και το όραμα που είχαν οι πρόσφυγες από την Κωνσταντινούπολη όταν ίδρυσαν την ομάδα, για να θυμίζει σε όλους τους Έλληνες τις αλύτρωτες πατρίδες.

• Ήταν ευτύχημα για την ΑΕΚ ότι έσπευσαν αμέσως τα αφεντικά της τουρκικής εταιρείας και διέψευσαν κάθε συζήτηση για τις μετοχές της ΠΑΕ. Αν δεν είχε συμβεί αυτό, οι αντιδράσεις στον αγώνα με την Άντερλεχτ για το Europa League θα έφερναν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την «Ένωση».

• Τόσο απέναντι στην ιδιαίτερα σκληρή ΟΥΕΦΑ όσο και γενικότερα στη διεθνή ποδοσφαιρική σκηνή. Όσο για τον Αδαμίδη, θα περνούσε τις χειρότερες στιγμές της ζωής του, αν δεν γίνονταν έγκαιρα οι διαψεύσεις από τους Τούρκους που φέρονταν ως υποψήφιοι επενδυτές.


Σχολιάστε εδώ