Πάλι πήγαν να αφήσουν τον Στόλο χωρίς καύσιμα…

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, παρουσιάστηκε πρόβλημα με την υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια του Στόλου με καύσιμα, παρά το γεγονός ότι το Πολεμικό Ναυτικό είχε μεριμνήσει να αποδεσμεύσει αμέσως το σύνολο του ποσού, που ανερχόταν σε 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ευτυχώς, με άνωθεν παρέμβαση εγκρίθηκε η παροχή καυσίμων στο Πολεμικό Ναυτικό. Για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε όλη η ευθύνη ανήκει στην Αστυνομία και ουσιαστικά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Κι αυτό γιατί η Αστυνομία δεν προμηθεύεται απευθείας από τα ΕΛΠΕ καύσιμα, αλλά από τον Στρατό. Η Αστυνομία όμως είχε φθάσει να χρωστάει ένα μεγάλο ποσό στο ΓΕΣ. Παρά τις παρεμβάσεις από τα ΕΛΠΕ, ο ένας έστελνε στον άλλο… με αποτέλεσμα να σταματήσουν τα ΕΛΠΕ να δίνουν καύσιμα. Και θα έμεναν από βενζίνη τα περιπολικά την περασμένη Δευτέρα αν ύστερα από σύσκεψη της διοίκησης των ΕΛΠΕ δεν άνοιγε η στρόφιγγα.

Έτσι τρία βυτιοφόρα φόρτωσαν καύσιμα και τα μετέφεραν στα πρατήρια της Αστυνομίας. Η υπόσχεση προς τα ΕΛΠΕ είναι ότι τώρα, με την 6η δόση, θα πληρωθούν όλα τα ληξιπρόθεσμα.


Σχολιάστε εδώ