Ο Ντάουνερ απειλεί…

Σύμφωνα με τον κ. Ντάουνερ, το φυσικό αέριο θα πρέπει να είναι παράγοντας ώστε να καταλήξουν οι δυο πλευρές σε λύση. Πρόσθεσε, δε, ότι η λύση μπορεί να εξευρεθεί στο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Όσοι, είπε, πιστεύουν σε ένα άλλο μοντέλο είναι πολύ αισιόδοξοι, και την αισιοδοξία τους αυτή δεν τη συμμερίζονται τα Ην. Έθνη. Πώς θα αποχωρήσει, διερωτήθηκε, ο στρατός (σαράντα χιλιάδες) από την Κύπρο; Θα περιμένουν οι Ελληνοκύπριοι στην παραλία για να τους αποχαιρετίσουν;

Την ίδια στιγμή που ο κ. Ντάουνερ προέβαινε σε δηλώσεις, στη Νέα Υόρκη κυκλοφορούσε ανεπίσημα η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο έως τις 15 Ιουνίου. Ταυτοχρόνως, ο Μπαν Κι Μουν αναφέρει ότι:

1. Έχει γίνει κάποια πρόοδος στην τελευταία τριμερή, αλλά πολλά μπορούν να γίνουν για να καταλήξουν οι δυο πλευρές στη λύση.

2. Οι προσπάθειες της ελληνοκυπριακής πλευράς, έτσι χαρακτηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, προκάλεσαν ένταση, επειδή η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι αισθάνθηκαν ότι θίγονται τα συμφέροντά τους.

3. Μετά την τριμερή του Ιανουαρίου, θα εκδώσει έκθεση επί της πορείας του Κυπριακού.


Σχολιάστε εδώ