Μέτωπο με άξονα τον ΣΥΡΙΖΑ

Έτσι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο οι συζητήσεις και διαβουλεύσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και:

– Του πολιτικού ρεύματος με τίτλο Κοινωνική Αριστερά που έχει συγκροτηθεί από πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ αυτών οι Αντ. Κοτσακάς, Γ. Ραυτόπουλος, Σπ. Κότσιας και αρκετά ακόμα στελέχη, κυρίως προερχόμενα απ’ τον συνδικαλιστικό χώρο.

– Της ανεξάρτητης, προερχόμενης απ’ το ΠΑΣΟΚ βουλευτού Σ. Σακοράφα, η οποία είχε καταψηφίσει το πρώτο Μνημόνιο και διεγράφη.

– Του Άρματος Πολιτών που ίδρυσε ο επίσης διαγραφείς απ’ τον Γ. Παπανδρέου επειδή καταψήφισε το πρώτο Μνημόνιο, Γ. Δημαράς.

– Της «Ενωτικής Κίνησης» που συγκρότησαν πρώην βουλευτές και στελέχη, πανεπιστημιακοί επίσης προερχόμενοι απ’ το ΠΑΣΟΚ, όπως οι Αλ. Μητρόπουλος, Ν. Κοτζιάς, Π. Κουρουπλής κ.ά.

– Του επίσης ανεξάρτητου, επίσης προερχόμενου απ’ το ΠΑΣΟΚ, βουλευτή Β. Παπαχρήστου.

– Άλλων πολιτικών κινήσεων και προσωπικοτήτων που επίσης κινούνται σε σαφώς αντιμνημονιακή κατεύθυνση και προέρχονται τόσο απ’ το ΠΑΣΟΚ όσο και από άλλους χώρους, συνδικαλιστικούς, πανεπιστημιακούς, φοιτητικούς.

Μάλιστα την Παρασκευή, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, επί της ουσίας ανακοινώθηκε η συνεργασία της Κοινωνικής Αριστεράς και της Σ. Σακοράφα (συμμετείχαν στην εκδήλωση, μαζί με τον Αλ. Τσίπρα, τον Μαν. Γλέζο και άλλα πολιτικά και κοινωνικά στελέχη).

Και οι σχετικές διεργασίες συνεχίζονται.


Σχολιάστε εδώ