Επιτρέψτε στην επιχειρηματικότητα να ανθήσει

Στην Ελλάδα κάναμε το παν για να «σκοτώσουμε» την επιχειρηματικότητα. Γραφειοκρατία, πολυνομία, αντινομία, κακονομία και συναρμοδιότητες κάνουν αδύνατο το επιχειρείν, πόσο μάλλον το ευ επιχειρείν. Κρατούν ομήρους τον πολίτη, τον επιχειρηματία και τον δημόσιο λειτουργό. Δημιουργούν το προσφορότερο περιβάλλον για διαφθορά και αναποτελεσματικότητα. Εδώ που φτάσαμε, η Ελλάδα δεν μπορεί να προσελκύσει κανέναν σοβαρό Έλληνα ή ξένο επενδυτή. Αν, μάλιστα, προσθέσουμε τους διαρκώς μεταβαλλόμενους όρους του παιχνιδιού, με τα αναρίθμητα φορολογικά νομοσχέδια, την εξωπραγματικά υψηλή φορολογία, τον διασυρμό της επιχειρηματικότητας από ανεπάγγελτους πολιτικούς και ιδιοτελείς συνδικαλιστές, θα καταλάβουμε γιατί το μέλλον είναι σκοτεινό. Αν «σκοτώσουμε» την επιχειρηματικότητα, θα σκοτώσουμε την ελπίδα του εργαζομένου. Μόνον ο ιδιωτικός τομέας πρόκειται να προσφέρει θέσεις εργασίας στο μέλλον, αφού το κράτος όχι απλώς πτώχευσε το ίδιο, αλλά συμπαρασύρει τους πάντες στον πάτο. Το ζητούμενο είναι μια δημόσια διοίκηση μακριά από τον άθλιο και καταστροφικό κομματισμό, που, αντί για ανυπέρβλητο εμπόδιο, να είναι αρωγός στους δημιουργικούς έλληνες και ξένους επιχειρηματίες που θα θελήσουν να επενδύσουν και να επιχειρήσουν, προσφέροντας πλούτο στους ίδιους, στους εργαζόμενους, στους προμηθευτές τους και στην κοινωνία. Στους επιχειρηματίες εκείνους που με κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία θα προσφέρουν υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες, σε εξαιρετικές τιμές για τον καταναλωτή. Στους επιχειρηματίες εκείνους που αντιλαμβάνονται ότι η προσωπική τους ευημερία «περνάει» από την ευημερία των γύρω τους αλλά και της κοινωνίας.

Οι μεγαλύτεροι εχθροί του έθνους σήμερα είναι ο λαϊκισμός, ο κομματισμός και η γραφειοκρατία. Το πολιτικό σύστημα είναι αιχμάλωτο στους τρεις αυτούς «δράκους». Αν μπορούσαμε να «δούμε» καλύτερα, θα διακρίναμε ότι οι πολιτικοί μας είναι «δεμένοι», όπως οι κατάδικοι του Αλκατράζ, με σιδερένιες αλυσίδες και μπάλες. Αυτό τους αφαιρεί κάθε δυνατότητα και τους κάνει, τελικά, άκρως αναποτελεσματικούς. Αν δεν «θάψουμε» τον κομματισμό, αν δεν «σκοτώσουμε» το τέρας της γραφειοκρατίας, νομοτελειακά θα μας θάψουν όλους ζωντανούς.

Ήρθε η ώρα να δώσουμε στην επιχειρηματικότητα το κύρος που της αξίζει. Ήρθε η ώρα να αφήσουμε την επιχειρηματικότητα να ανθίσει. Για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να παραχθεί εθνικός πλούτος. Για να ζωντανέψουν τα όνειρα χιλιάδων νέων και για να υπάρξει ένα καλύτερο αύριο. Πρέπει, όμως, επιτέλους να ξεκινήσουμε ΣΗΜΕΡΑ!

* www.sstavridis.gr


Σχολιάστε εδώ