Δημοτικές Παρωδίες

QQQΣχεδόν τα μισά κυλικεία των σχολείων της Περιφέρειας Αττικής πωλούν μη επιτρεπόμενα είδη, όπως τσιπς, γαριδάκια, αναψυκτικά (αεριούχα) κ.λπ., ενώ παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, όπως προκύπτει από έρευνα που διενήργησαν συνεργεία της Περιφέρειας, διαπιστώθηκε ότι πολλά απ’ αυτά παραβίαζαν ακόμη και τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής. Αρκετοί, δε, από τους υπαλλήλους ήταν με ακατάλληλο ή και βρώμικο ρουχισμό, ενώ υπήρξαν και ανασφάλιστοι. Μέχρι τις 4 Νοεμβρίου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, είχαν περάσει από «κόσκινο» 1.018 κυλικεία 1.440 σχολικών μονάδων και παρατηρήσεις διατυπώθηκαν σχεδόν στα μισά απ’ αυτά.

QQQΔύο ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις για το μέλλον της πολιτικής συνοχής και γειτονίας, καθώς και την ευρωπαϊκή ατζέντα για την ένταξη πραγματοποίησε ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών στις Βρυξέλλες, Δημήτρης Καλογερόπουλος. Κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας μεταξύ των εθνικών αντιπροσωπειών της επιτροπής των Περιφερειών και των πρέσβεων των κρατών-μελών της ΕΕ έθεσε, μεταξύ άλλων, το θέμα της συνεργασίας όλων των περιφερειακών και τοπικών αρχών με την Κομισιόν. Ο κ. Καλογερόπουλος επισήμανε ότι οι προσπάθειες της Επιτροπής θα πρέπει να επικεντρωθούν στη χορήγηση τεχνικής υποστήριξης και παροχής κινήτρων, όπως η θέσπιση υψηλότερων ποσοστών χρηματοδότησης, η μείωση της γραφειοκρατίας και η απλοποίηση των ελέγχων και των διαδικασιών για τις περιφέρειες που επιτυγχάνουν τους προκαθορισμένους στόχους, και πρότεινε την επιβράβευση των 16 χωρών-εταίρων ανάλογα με την πρόοδο που επιδεικνύουν. Ο ίδιος χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα θετική την έγκριση της πρόσθετης χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ύψους 1.242 δισ. ευρώ για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

QQQ Τη μείωση των δημοτικών τελών κατά 6,44% για τα σπίτια και κατά 2,96% για τα καταστήματα αναμένεται να αποφασίσει στην αυριανή συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων. Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ιωαννίδης προχώρησε στην πρόταση αυτή λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας και προκειμένου να υπάρξει ελάφρυνση των νοικοκυριών της πόλης, ενώ παράλληλα καταβάλλεται μια προσπάθεια να ενισχυθεί η τοπική επιχειρηματικότητα.


Σχολιάστε εδώ