Απεταξάμην την Ακροδεξιά…

Σε σύσκεψη βουλευτών και στελεχών που πραγματοποιήθηκε προ ημερών ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι «έχουμε τελειώσει με την Ακροδεξιά, δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση». Φέρεται μάλιστα να είπε χαρακτηριστικά ότι προτιμά ο ΛΑΟΣ να έχει ένα «καθαρό» ποσοστό 10%, παρά 15% μαζί με τους «ακροδεξιούς»!

Κάτι που, όπως λέγεται, έχει προκαλέσει αρκετές γκρίνιες στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς υπάρχουν ορισμένοι που δεν συμφωνούν με την προοπτική της ρήξης με τη συγκεκριμένη πτέρυγα ψηφοφόρων. Εξάλλου, είναι εμφανής η αλλαγή τακτικής του κ. Καρατζαφέρη έναντι του Αντ. Σαμαρά και της ΝΔ. Αντίθετα με ό,τι συνέβαινε μέχρι πρότινος, αποφεύγει να ασκήσει οποιαδήποτε κριτική για την πολιτική της Λ. Συγγρού, έχει, λέγεται δώσει εντολή στα στελέχη να «χαμηλώσουν» τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη ΝΔ.

Η αλλαγή τακτικής του προέδρου του ΛΑΟΣ δεν έχει να κάνει με το ότι τα δύο κόμματα μετέχουν στην ίδια κυβέρνηση, αλλά σχετίζεται με τις μετεκλογικές εξελίξεις. Και πιο συγκεκριμένα με το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ – ΛΑΟΣ στην περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία.

Σημειώνεται ότι στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του ο κ. Καρατζαφέρης λέει ότι «έσπασε ο πάγος» και ότι οι σχέσεις του με τον κ. Σαμαρά είναι πολύ καλύτερες από ό,τι στο παρελθόν.

Παράλληλα τονίζει ότι είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο μιας μετεκλογικής συνεργασίας σε μια κυβέρνηση στην οποία δεν θα μετέχει το ΠΑΣΟΚ.


Σχολιάστε εδώ