αμυντικά θέματα

Τα ΕΑΣ συνεχίζουν τον αγώνα τους
ξ Την περασμένη Τετάρτη 30 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα συναντήθηκαν με τον ΓΓ της ΝΔ Ανδρέα Λυκουρέντζο και του εξέθεσαν για άλλη μια φορά τα προβλήματα της παραπαίουσας -άλλοτε κραταιάς – εταιρείας. Παρών και ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ Μαργαρίτης Τζίμας, σε άχαρο –η αλήθεια είναι– ρόλο. Γιατί τώρα την ευθύνη της Άμυνας έχει ο αντιπρόεδρος του κόμματος Δημ. Αβραμόπουλος και η όποια αλλαγή πολιτικής πρέπει να σηματοδοτηθεί αμέσως…

Παλιές ατομικές βόμβες έχει η Τουρκία
ξ Γύρω στις 10-20 ατομικές βόμβες φαίνεται να διαθέτει η Τουρκία, σύμφωνα με έκθεση των ατομικών επιστημόνων Ρόμπερτ Νόφρις και Χανς Κρίστενσεν, οι οποίοι πραγματοποίησαν τελευταία έρευνες στις χώρες στις οποίες είχαν αποθηκευτεί ατομικές βόμβες από τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου τη δεκαετία του 1970.
ξ Να σημειώσουμε ότι από τις παλαιότερα ευρισκόμενες στην Άγκυρα, στο Akinci και στο Balikesir αεροπορικές βάσεις, περίπου 40 οπλικά συστήματα τα οποία δύνανται να μεταφέρουν ατομικές βόμβες, ήδη μεταφέρθηκαν στο Inoirlik και μολονότι ο αριθμός των ατομικών βομβών μειώθηκε τελικά στα 10-20 τεμάχια, επισημαίνεται ότι ονομάζονται «Turk bombalar» (=τουρκικές βόμβες), και είναι πλέον γνωστό πως η διασκευή μεταφοράς τους από τα αεροσκάφη F-16 θα μεταφερθεί στα αναμενόμενα να αγοραστούν από τις ΗΠΑ 100 αεροσκάφη JSF (Joint Strike Fighter) εντός του 2015.

Τι γίνεται εδώ;
ξ Σε επίρρωση των όποιων καταγγελιών, κατόπιν εορτής, του κ. Μπεγλίτη (ΣΚΑΪ 14/11), περί υποκυκλωμάτων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, βαρόνων εξοπλισμών που λειτουργούν και… αποδίδουν από την εποχή του Άκη στο ΥΕΘΑ (γράφετε Επιτελεία – ΓΔΑΕΕ), προσθέτω μια καταγγελία, αρκετά τεκμηριωμένη, που έγινε στη στήλη:
ξ Γίνεται επιλεκτικά προώθηση και εκκαθάριση υποθέσεων Αντισταθμιστικών (ΑΩ) από το αρμόδιο τμήμα της ΓΔΑΕΕ.
ξ Και το χειρότερο: Οι αρμόδιοι των ΑΩ ενεργούν άλλοτε ως Καίσαρες και άλλοτε ως Κλεοπάτρες και, ενώ είναι υποχρεωμένοι από τη δεοντολογία και το Σύνταγμα, δεν απαντούν σε επιστολές διαμαρτυρίας εμπλεκομένων που αγωνιούν για τις υποθέσεις τους (δεν κρίνω αν είναι βάσιμες ή όχι), λόγω εγγυητικών επιστολών που εκπνέουν.
ξ Ο γεν. δντής/ΓΔΑΕΕ, πτέραρχος Δημ. Γιωργόπουλος, έχει δώσει δείγματα γραφής ανησυχούντος αξιωματικού. Ας κάνει έναν έλεγχο… Όχι μόνο σε φακέλους που του προσκομίζουν για υπογραφή, αλλά και σε υποθέσεις που, ίσως (αν αληθεύουν οι καταγγελίες), θάπτονται. Ελπίζω να μη χρειασθεί να επανέλθουμε…

Φαντάρε, πού πας…
ξ Φαντάρε, πού πας / πάρ’ την καραβάνα σου
κι έλα να φας…
ξ Αναφέρομαι στο γνωστό, στους παλαιότερους, θρυλικό σάλπισμα των στρατώνων, που καλούσε τους φαντάρους για μαρμίτα – καζάνι – καραβάνα και κουραμάνα…
ξ Καλή η πρόθεση του νέου Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωσταράκου (να δούμε τώρα τι ψάρια θα πιάσει…) να ενισχύσει, υλικά, τους πενόμενους υπαξιωματικούς και κατώτερους αξιωματικούς με το ισοπεδωμένο φρόνημα, δίνοντάς τους το δικαίωμα μερίδας στο συσσίτιο των οπλιτών προς αναπλήρωση του κατακρεουργηθέντος μισθού τους από Γιωργοβενιζέλους, αλλά έχω μερικές επιφυλάξεις.
ξ Στα στρατόπεδα Στρατού είναι, κάπως, εφικτό. Εξαρτάται αν θα το αποδεχθούν οι αξιωματικοί.
ξ Στα πλοία, εν πλω, πάλι μπορεί να εφαρμοσθεί. Πάλι εξαρτάται από τους αξιωματικούς.
ξ Στην ΠΑ, ειδικά όταν ένας υποσμηναγός προσγειώνεται ύστερα από ωριαία βασανιστική πτήση με το F-16, φρονώ ότι δικαιούται της επιλογής φαγητού στη Λέσχη. Να φάει κάτι που να του αρέσει, παρά «πατάτες μπλουμ μετά φέτας» από το καζάνι.
ξ Και οι παντρεμένοι; Θα γυρίζουν στο σπίτι και θα λένε στη γυναίκα τους: «Εγώ έφαγα μπακαλιάρο πλακί, εσείς φάτε μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας»;
ξ Θυμηθείτε, σε λίγες ημέρες θα γεμίσουν τα μπλογκ με συνθήματα: «Οι μονιμάδες τρώνε το φαΐ των κληρωτών…»
ξ Τελικά μήπως κι αυτή η ταπείνωση, το τρόχισμα της αξιοπρέπειας των αξιωματικών, εντάσσεται στον γενικό σχεδιασμό διάλυσης των ΕΔ; Μήπως γίνουμε όπως στις Κάννες, διεθνώς ρεζίλι; Ηρεμήστε, όμως. Ο κ. Καρχιμάκης δήλωσε ότι ο κ. Παπανδρέου θα είναι πάλι πρωθυπουργός.
ξ Αν ζούσε σήμερα ο αείμνηστος Στρατηγός Κονδύλης, αντί του: «Φτου, κωλο…νο Στράτευμα», θα αναφωνούσε: «Πώς κατάντησες, φτωχοψωριάρικο, πειναλέο Στράτευμα».

Για τον νέο ΥΕΘΑ, Δ. Αβραμόπουλο
1. Αντί να βάλετε τον Α/ΓΕΕΘΑ να χορηγεί καραβάνες φαγητού από το καζάνι των κληρωτών στα μικροστελέχη, κάνετε κάτι άλλο, με το διπλωματικό τακτ που σας διακρίνει, που θα σας δώσει την ευκαιρία να διαθέτετε π.χ. ένα έκτακτο επίδομα βοήθειας στα στελέχη που πένονται ή να αγοράσετε πυρομαχικά πυροβόλων ή ελικοπτέρων και μπαταρίες υποβρυχίων.
2. Απαιτήστε, εδώ και τώρα, να επιστραφεί από τη SONAK AEBE στο υπουργείο σας το ποσόν των 40 εκατ. ευρώ, συν οι ποινικές ρήτρες που τους χαρίστηκαν, που δόθηκαν ως προκαταβολή για το Ηλεκτρονικό Σύστημα Στρατού, το οποίο θα παραλαμβάνεται από το… 2007, ως ακατάλληλο. Φροντίστε να μάθετε την ιστορία αυτού του καραμπινάτου σκανδάλου. Θα φρίξετε….
3. Ζητήστε να επιστραφεί αμέσως τώρα το μεγαλύτερο μέρος από τα 400 εκατ. ευρώ που δόθηκαν, απαραδέκτως, ως προκαταβολή από τον κ. Παπαντωνίου για την αγορά 20 ελικοπτέρων (2003). Σήμερα έχουν παραληφθεί μόνο τα 2! Τα χρήματα αυτά ανήκουν στο κράτος, στο ΥΕΘΑ. Ζητήστε να ενημερωθείτε λεπτομερώς για τη σκανδαλώδη αυτή προσπάθεια. Αν υπάρξει απροθυμία, ζητήστε από εμάς ογκώδη φάκελο.
4. Ζητήστε από τον συνάδελφό σας υπουργό Δικαιοσύνης να προωθήσει στο ακροατήριο την υπόθεση αντισταθμιστικών TOR-M1 (ABM Ω 2008/54), όπου ομάδα ασυνείδητων στελεχών της ΓΔΑΕΕ «εργάστηκε» για να δοθεί σε κομπιναδόρο προμηθευτή ψεύτικη βεβαίωση πραγματοποίησης Αντισταθμιστικών, με αποτέλεσμα να εισπράξει 25 εκατ. δολ. Ο φάκελος βρίσκεται από 3.3.09 στον 3ο Ειδικό Ανακριτή (κουκουλωμένος;), με 11 κακουργηματικές κατηγορίες για 10 άτομα. Αυτά τα 25 εκατ. δολ. ανήκουν στο κράτος, στο ΥΕΘΑ και πρέπει να επιστραφούν πάραυτα. Ποιος τους καλύπτει;
5. Ζητήστε να κινηθούν ταχέως οι διαδικασίες κατάσχεσης τεράστιων ποσών που βρέθηκαν, αδικαιολόγητα, σε μεγαλοστελέχη της ΓΔΑΕΕ. Καθαρές μίζες. Αυτά ανήκουν στο κράτος, στο ΥΕΘΑ. .
ξ Στο επόμενο θα σας πληροφορήσουμε για άλλες κομπίνες. Όπως βλέπετε, λεφτά υπάρχουν. Αναζητήστε τα…

Όλο και κάτι τσιμπάνε…
ξ Θετικό ήταν το μέτρο Μπεγλίτη της καταργήσεως του θεσμού των ανακλήσεων, εκτός ειδικών εξαιρέσεων. Ο αριθμός των ανακληθέντων είχε ξεχειλώσει υπερβολικά και φοβάμαι ότι θα επανέλθει…
ξ Εντούτοις, οι, με βαριά καρδιά, αποχωρήσαντες, πήραν το κατιτίς τους. Έφυγαν όλοι με 1-2 αστέρες παραπάνω…
ξ Αντιστράτηγοι στη σειρά… Δεν συγκινεί κανέναν στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του στρατεύματος ότι γελούν ακόμη και τα πουλερικά στη Γαλλία, Αγγλία, Πορτογαλία και αλλαχού, όταν βλέπουν στην Ελλάδα να υπάρχουν απόστρατοι Αντιστράτηγοι περισσότεροι σε αριθμό από το σύνολο των ευρωπαϊκών Στρατών; Κάποιοι δεν πρέπει να προστατεύσουν το κύρος των επωμίδων και αξιωμάτων; Έλεος!


Σχολιάστε εδώ